DEZVĂLUIRI: Ce-i leagă pe Sebastian Ghiţă și Ioana Băsescu

sebi ghita

sebi ghita
Detalii interesante se ascund între cele peste 200 de pagini ale deciziei judecătoarei Camelia Bogdan privind afacerea Silver Mountain a afaceristului Dan Fisher. Pe 10 iunie 2016, magistratul Curţii de Apel Bucureşti Camelia Bogdan, devenită cunoscută după ce l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, a solicitat DIICOT să investigheze afacerea Silver Mountain a omului de afaceri Dan Fisher din Grupul de la Monaco, potrivit Romaniacurata.ro. Mai exact, judecătoarea a cerut procurorilor să ancheteze BCR pentru o presupusă spălare de bani şi să confişte sumele suspecte. E vorba de 134 de milioane de euro. 2008: afaceristul Dan Fischer a lansat proiectul rezidenţial şi turistic „Silver Mountain“ din Poiana Braşov cu o valoare estimată atunci de peste 350 milioane de euro. Dezvoltatorul proiectului a fost firma lui Fisher, INR Management Real Estate. Omul de afaceri s-a lăudat de la început că în proiect vor investi prinţul Albert de Monaco şi Ion Ţiriac. Au fost construite 4 blocuri cu 230 de apartamente la 2 km lângă Poiana Braşov. Proiectul are o suprafaţă de 26 hectare.

2009: BCR a încheiat mai multe contracte de credit cu firma lui Fisher prin care l-a împrumutat pe afacerist cu peste 70 de milioane de euro, mai exact “66.700.000 Euro şi 21.048.000 Ron”. Camelia Bogdan a descoperit însă că, pentru acordarea acestui credit, BCR s-a asociat cu un “Strong Equity Partner”, adică un investitor care ar fi venit cu cea mai mare parte a banilor (75%), în realitate, un lanţ de off-shore-uri cu capăt final în Insulele Marshall.

Pe baza documentelor şi a informaţiilor strânse inclusiv prin contactarea autorităţilor din insulele Marshall, judecătoarea suspectează că fondurile din off-shore ar fi:

- fie banii lui Fisher proveniţi din evaziune sau din afacerile sale controversate, mai cu seamă din recuperarea de creanţe de la statele africane unde Ceauşescu a investit.

- fie sunt banii altora, precum prinţul Albert de Monaco.

INR Management Real Estate ar fi încheiat mai multe contracte păguboase cu diverse firme, inclusiv unele ale administratorilor săi.

Printre alte contracte – surpriză – întâlnim Asesoft Internaţional şi Asesoft Smart. Până în 2011, Asesoft Internaţional a fost pe numele fostului deputat, acum fugar, Sebastian Ghiţă.

“Astfel, sunt prezentate mai jos principalele societăţi cliente şi furnizoare ale TTC care au beneficiat direct sau indirect de sume de bani în cadrul Proiectului Silver Mountain (TTC e Techno Team Construct, o firmă condusă de administratorul INR Management Real Estate, Anca Rusu. Un procent mic de acţiuni la TTC era deţinut şi de Dan Fisher – n.r.).

Fata fostului preşedinte al României, Ioana Băsescu, a fost notarul care a autentificat tranzacţiile BCR de preluare a activelor Silver Mountain din Poiana Braşov şi Tâncăbeşti. În plus, notarul Ioana Băsescu a autentificat şi vânzarea a 3 locuinţe în valoare de 1,2 milioane de euro fără TVA din complexul lui Fisher. Ioana Băsescu a încasat un onorariu de peste 2 milioane de lei, incluzând taxele notariale.

  • Nu s-au găsit comentarii

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0 / 1000 restricţie de caractere
Textul trebuie s aibă între 10-1000 caractere
Vasilescu mai tare ca Bica
Producție record la Dacia!

conpet licitatie

anunt cfp2

hercule

sissi

Abonare Newsletter

Ultimele stiri

macheta caroli 2017 bun

VIVO PITESTI wedding bun

amina new

PRIMA PAGINA

8martie

CELE MAI CITITE

  1. 24 h
  2. 7 ZILE
  3. 30 ZILE
  4. SITE

PUBLICITATE

COMENTARII

Oferta noua pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire ...
Doamne ce-l mai plangea dna Barata aseara in emisiune.Ca e nevinovat,ca a vorbit la o cafea fara sa ...
N-am inteles de ce s-au dat amenzi ?
Este parcarea spitalului, o.k. Parcheaza cu plata sau la l...
Si ce daca il da afara din PSD?Va ramane independent,nu-i ia nimeni locul desi a candidat pe o lista...
Sa vedeti ce o sa fie la gura lui daca a fi exclus din PSD

HanulRomanesc

Horoscop

:

Str. Crinului, Bl. D29, Sc. B, Apartament 1 
Tel.: 0773.317.285, 0753.040.487 Fax: 0248/224462
E-mail: ziarobiectiv@gmail.com; www.ziarobiectiv.ro