Exploziv! ANAF bagă frica în mediul privat prin norma de amenzi

06 07 anaf1 lib 15 605x

06 07 anaf1 lib 15 605x
Toate direcțiile județene de finanțe din țară au primit, în luna martie, o circulară internă prin care Administrația Națională a Finanțelor Publice (ANAF) îi anunță că fiecare inspector are obligația să aducă venituri suplimentare la buget, venituri care se referă la „sume atrase suplimentar ca obligații principale”, respectiv impozite, taxe și contribuții sociale. Concret, un inspector are target de 6 milioane lei, venituri suplimentare, pe anul 2017. Aceasta înseamnă că fiecare echipă de inspectori fiscali trebuie să aplice amenzi firmelor, în valoare de 6 milioane lei pe an.

Oamenii de afaceri din Argeş, revoltaţi

Se înțelege de la sine, că angajații ANAF vor începe să vâneze firme, PFA, profesori care dau meditații, proprietarii de locuinţe  care închiriază și alte categorii de persoane fizice care au activități mărunte și nu sunt declarate la Finanțe. Asta pentru că şi interesul lor este să câştige cât mai mulţi bani, nu contează cum, şi se pare că statul îi încurajează. „ Este o imoralitate flagrantă, un abuz prin construcție, ceea ce face statul pentru că e ca și cum judecătorii ar avea target de băgat oameni la închisoare. Este o poartă deschisă către abuzuri, este o invitație și o obligație de a se comporta abuziv, în același timp este și o recunoaștere a caracterului arbitrar al legislației fiscale, va avea loc o vânătoare a tuturor și o lungă succesiune de abuzuri. În același timp, anumite firme vor beneficia de protecție pentru că se știe dacă discutăm neoficial cu cei de la Finanțe că li se spune inspectorilor să își facă targetul, dar li se comunică și care sunt firmele care trebuie evitate, cele care au protecție politică vor avea un avantaj și acest avantaj va fi cu atât mai mare cu cât hăituirea și hărțuiala celorlalți va fi mai aprigă”, declară un om de afaceri din Argeş.

Dragnea, enervat de circulară: „ E inadmisibil!”

Şeful PSD, Liviu Dragnea a aflat ce s-a întâmplat la ANAF şi a avut o reacţie extrem de dură pe facebook. "Constat că inspectorii fiscali care controlează firmele sunt încă tributari unei mentalități de tip sovietic, de genul "chiar dacă ești în regulă, îți găsim noi ceva!”. E inadmisibil ca inspectorii fiscali să aibă normă la amenzi, cum reiese din circulara ANAF trimisă recent către direcțiile județene de finanțe.Din fericire, în scurt timp va intra în vigoare Legea Prevenției care va pune capăt acestui fenomen. Nu se va mai da nicio amendă fără o acțiune de prevenție premergătoare.", a tunat Dragnea. 

Andreea Matei

document anaf 0

document anaf 0

  • Nu s-au găsit comentarii

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0 / 1000 restricţie de caractere
Textul trebuie s aibă între 10-1000 caractere

absolut tv

KV 15x20

macheta sefu

conpet licitatie

sissi

Abonare Newsletter

Ultimele stiri

macheta caroli 2017 bun

vivi besteng

amina new

PRIMA PAGINA

1

CELE MAI CITITE

  1. 24 h
  2. 7 ZILE
  3. 30 ZILE
  4. SITE

PUBLICITATE

COMENTARII

Un adevarat geniu dl Ghita ca a reusit sa fenteze pe toata lumea. Desi domeniul IT in care era impli...
Bine ca te ai retras ca oricum nu te stie nimeni . Era de preferat sa faci acest gest fara sa mai s...
Buna seara,
-nu exista politicieni romani de la Corneliu Coposu
-ca sa ai probleme de gandir...
DRAGNEA.SI SARICEANU SINT CONSTRUITI SI ALESI SPECIAL SA ADUCA SFIRSITUL
Se pare ca acest domeniul de gamming este in totala expansiune. De ignorat nu este nici sectorul IT ...

HanulRomanesc

Horoscop

:

Str. Crinului, Bl. D29, Sc. B, Apartament 1 
Tel.: 0773.317.285, 0753.040.487 Fax: 0248/224462
E-mail: ziarobiectiv@gmail.com; www.ziarobiectiv.ro