Rapsodia Păstorească, ediţia 47 de la Corbi va avea loc la sfârşitul lunii

corbi raps

corbi raps
Primăria şi consiliul local Corbi invită argeşenii şi anul acesta la cea de-a 47-a ediţie a sărbătorii „ Rapsodie Păstorească” care va avea loc pe 28 mai. Cu siguranţă, şi anul acesta această sărbătoare va rămâne în istoria comunei de peste Râul Doamnei şi în amintirea participanţilor ca una dintre cele mai reuşite sărbători ale urcatului oilor la munte. Și asta pentru că, și anul acesta, la fel ca în fiecare an sunt așteptate mii de persoane de pe întreg cuprinsul românesc, cei mai mulți în costume populare specifice zonelor de origine. Invitații vor avea parte și de un spectacol pe cinste, începând cu expoziția de animale și terminând cu cel artistic, de înaltă ținută, susținut de formații dintre cele mai diversificate zone folclorice românești.

Diplome de fidelitate

Programul va fi deschis la ora 9.00 cu vizitarea muzeului din comună și va fi urmat de o superbă paradă a portului și cântului popular  susținută de ansamblurile cu specific păstoresc din județele Argeș, Gorj, Sibiu, Vâlcea și Olt, în deplasarea spre culmea de la Chilii, locul de desfășurare a evenimentului. Acolo totul va fi pregătit pentru primirea oaspeților, iar scena va oferi condiții excelente pentru desfășurarea spectacolului. În semn de respect față de familiile cu vechime în căsnicie de peste 50 ani, acestea vor fi premiate și sărbătorite. Deasemenea va urma și premierea participanților cu cele mai frumoase animale de către „ Asociația Corbii de Piatră” și vor fi vizitate cele mai frumoase animale din localitate.

Premiaţi, participanţii cu cele mai frumoase animale

Reamintim faptul că anul trecut, la cea de-a 46-a ediţie a sărbătorii, păstorii au venit cu cele mai grozave exemplare de oi, din diverse rase, dintre care însă a predominat cea țurcană, tradițională în zona noastră. Juriul a avut destul de muncă pentru a definitiva clasamentele pe categorii, pentru ca să se stabilească premiile și valoarea lor, care a fost acoperită în totalitate de Asociația "Corbii de Piatră", condusă de către medicul veterinar Ion Savescu. Acesta a început premierea cu cei patru oaspeți din Franța-Fenand Leger (Grupul păstorilor de ovine din Alpi), Xavier Arpin (reprezentantul celei mai mari fabrici de brânzeturi din Haute Savoie), Jean Michel (unul dintre coordonatorii proiectului care va fi realizat cu "Corbii de Piatră") și Jean-Pierre Madelon (reprezentant al mediei), care au mulțumit pentru ospitalitatea corbenilor și i-au îndemnat să se organizeze în asociații pentru a reuși să păstreze ocupația tradițională a păstoritului, dar și pentru a prospera din munca lor. Francezii au evidențiat condițiile excepționale de care dispunem în munții României pentru dezvoltarea unor proiecte integrate, în care turismul să fie un liant de bază.Au mai fost premiați Iulian Vlad (profesor la Universitatea Zootehnică din București), Tiberiu Stef, coordonatorul cursurilor de oieri montani, meserie recent înscrisă în nomenclatorul meseriilor, care are o bună colaborare cu asociația condusă de dr. Savescu și care s-a declarat mândru de faptul că s-a reușit în premieră și recunoașterea meseriilor de crescător de oi, cioban și baci montan.

  • Nu s-au găsit comentarii

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0 / 1000 restricţie de caractere
Textul trebuie s aibă între 10-1000 caractere

absolut tv

KV 15x20

macheta sefu

conpet licitatie

sissi

Abonare Newsletter

Ultimele stiri

macheta caroli 2017 bun

vivi besteng

amina new

PRIMA PAGINA

1

CELE MAI CITITE

  1. 24 h
  2. 7 ZILE
  3. 30 ZILE
  4. SITE

PUBLICITATE

COMENTARII

Un adevarat geniu dl Ghita ca a reusit sa fenteze pe toata lumea. Desi domeniul IT in care era impli...
Bine ca te ai retras ca oricum nu te stie nimeni . Era de preferat sa faci acest gest fara sa mai s...
Buna seara,
-nu exista politicieni romani de la Corneliu Coposu
-ca sa ai probleme de gandir...
DRAGNEA.SI SARICEANU SINT CONSTRUITI SI ALESI SPECIAL SA ADUCA SFIRSITUL
Se pare ca acest domeniul de gamming este in totala expansiune. De ignorat nu este nici sectorul IT ...

HanulRomanesc

Horoscop

:

Str. Crinului, Bl. D29, Sc. B, Apartament 1 
Tel.: 0773.317.285, 0753.040.487 Fax: 0248/224462
E-mail: ziarobiectiv@gmail.com; www.ziarobiectiv.ro