Primăria Pitești pe fază. A stopat o aberație! Familia Enescu – bloc pe 182 mp lângă teatrul Așchiuță

teren aschiuta

teren aschiuta
Și alți magnați imobiliari forțează încă legea

După ani de zile în care în Pitești s-a construit haotic și fără respectarea unor minime reguli, primarul Cornel Constantin Ionică și Consiliul Local au refuzat proiectele imobiliare ale unor oameni de afaceri celebri ai urbei. Numeroasele solicitări de constuire a unor blocuri pe suprafețe mult mai mici de 200 mp în buricul târgului au fost respinse, retrase sau retrimise spre analiză de administrația piteșteană. Este adevărat că au zgândărat orgoliul afaceriștilor obșinuiți să li se apobe orice, dar, la fel de adevărat este și faptul că în Pitești nu se mai poate construi haotic.

Ionică pune capăt construcțiilor haotice

În urmă cu câteva luni, consilierii locali au fost mai mult decât șocați în momentul în care au primit de la Emir Export Import SRL, societate deținută de Familia Enescu, cea care deține și Hotelul Victoria, o cerere pentru aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru construirea unu bloc de locuințe pe o suprafață de 182 mp!!!!. Cam cât un apartament în blocurile noi din România de după Revoluție. Când s-au deplasat la fața loclui, membrii comisiei de Urbanism au realizat că este vorba de parcarea din fața intrării Teatrului Așchiuță, situată pe strada care duce spre Secția 1 de Poliție. Pe lângă faptul că zona este deja extrem de aglomerată, acces având doar riveranii, iar construcția unui bloc de locuințe este deja aberantă, consilierii locali au găsit mai multe nereguli în documentația afaceristului. Pe lângă faptul că suprafața este extraordinar de mică, Dragoș Enescu ,  a încercat să sară peste etapele absolut necesare pentru a cere începerea construirii aberante. Mai exact, afaceristul nu a obținut niciun aviz de la societățile furnizatoare de apă și canalizare, locurile de parcare propuse sunt insuficiente, iar, propunerile aduse de Enescu au fost chiar parcările de pe domeniul public, deja sufocate și deja contractate locatarilor din zonă.  Mai mult, din punctul de vedere al afaceristului, copiii nu au nevoie de un loc de joacă, spațiul verde nu contează, iar, depozitarea gunoiul este o prevedere absolut opțională.  Astfel, după proiectul demn de perioada comunistă când se construia bloc lângă bloc, consilierii locali au decis să îl respingă definitiv, iar, familia Enescu va rămâne să construiască pe alte domenii. Ceea ce și face.

Caz halucinant: Bloc în locul parcării de la Magic

Cererea halucinantă a lui Dargoș Enescu nu este una singulară. În urmă cu o lună, aleșii locali s-au „trezit” cu o nouă cerere aberantă din partea altui ”biznismen” piteștean. Chiar dacă pare o glumă, Marin Mateescu a cerut aleșilor locali aprobare să își ridice după modelul altor investitori o construcție de șase etaje chiar la intersecţia străzilor Rahova cu Armand Călinescu în parcarea folosită de Hotelul Magic. Apoi l-a redus la vreo trei etaje. Proiectul halucinat a fost retras de pe ordinea de zi a ultimei ședințe pentru a se analiza mai în detaliu de către comisia de Urbanism, dar, șansele ca acesta să treacă sunt mult prea mici. În schimb, față de Enescu, afaceristul a reușit să obțină toate avizele necesare, dar, suprafața mult prea mica îl va împiedica să își ducă la bun sfârșit visul de a avea un bloc în buricul orașului. Mai exact, consilierul local Cristian Gentea a atras atenția că în cazul în care proiectul va fi aprobat, în viitor și alte persoane ar putea să vină cu cereri mult mai aberante și să solicite autorizații pentru blocuri pe suprafețe de 180 mp sau chiar mai mici. Astfel, pentru a împiedica anomaliile imobiliare din Pitești, Gentea propune un proiect prin care să se impună o suprafaţă minimă pentru astfel de construcţii. “Oricine are un teren de 200 mp în centrul Piteştiului, va construi un bloc.”, a subliniat Gentea.

Răsare un hotel în parcare la Muntenia?

Umblă vorba prin târg că în această speță cea mai mare surpriză ne-ar putea-o furniza Nenea, pe numele său, Nicolae Ivănescu. După ce ar fi cedat o parte semnificativă a creanțelor SC Muntenia SA unor potenți oameni de afaceri piteșteni, Nenea ar lua în calcul eficientizarea la maxim a resurselor pe care le-a păstorit atâția ani, și cum ar putea scăpa și de datorii, și ar rămâne și cu ceva în buzunar, altfel decât să se debaraseze de societate pe bucăți, iar o ditamai „halcă” o constituie parcarea cu cântec din fața hotelului, pe care dacă ar vinde-o unui investitor interesat de imobiliare, care să construiască pe suprafața de circa 1000 mp, cel puțin un hotel, ar putea să se retragă liniștit la pensie. Bine, nu este cazul lui Ivănescu, afacerist plin de vervă, dar ar fi un deal care nu ne-ar mira. Umblă vorba prin Primărie că asemenea acestui caz sunt multe altele, diverși afaceriști dornici să dea tunuri tatonând terenul pe la multe servicii ale administrației locale.

  • Nu s-au găsit comentarii

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0 / 1000 restricţie de caractere
Textul trebuie s aibă între 10-1000 caractere
Acum! Motocilist la spital!
Director nou la ABAAV!

Director nou la ABAAV!

20-06-2017 04:39

absolut tv

mz han

sed mioveni

shopping fiesta

macheta sefu

Ultimele stiri

sissi

Abonare Newsletter

macheta caroli 2017 bun

amina new

PRIMA PAGINA

1

PUBLICITATE

CELE MAI CITITE

  1. 24 h
  2. 7 ZILE
  3. 30 ZILE
  4. SITE

COMENTARII

Destul de târziu sunt prinsi acesti nenorociți care trăiesc pe spinarea altora, sunt încă destui ase...
Eu cred ca nu e cazul acum sa se zgandare linistea partidului ci dupa ce guvernul va fi instalat.Au...
Tudose o nulitate propusa de un puscarias dragnea si acceptat de un prost numit iohannis.pe tudose n...
D-ra dr, nu dvs. ati plecat din Judetean. Vi s-a desfacut contractul de munca ( adica ati fost data ...
Un articol la"comanda" . Felicitari pentru competenta. Acest articol si inca vreo cateva evenimente ...

HanulRomanesc

Horoscop

:

Str. Crinului, Bl. D29, Sc. B, Apartament 1 
Tel.: 0773.317.285, 0753.040.487 Fax: 0248/224462
E-mail: ziarobiectiv@gmail.com; www.ziarobiectiv.ro