​PS Calinic evocă personalitatea lui Eminescu la Centrul Cultural Pitești

DISTRIBUIȚI

Centrul Cultural Pitești organizează dezbaterea cu tema „Eminescu, contemporanul nostru”, susținută de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. Evenimentul se înscrie în proiectul cultural-educativ, sub genericul Colocviile Municipiului Pitești, derulat în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România Filiala Pitești, coordonat și moderat de redactorul-șef al Uniunii Scriitorilor din România Filiala Pitești, scriitorul Dumitru Augustin Doman. Manifestarea, care va avea loc joi, 21 iunie, de la ora 16,00, în Sala Ars Nova, este dedicată împlinirii a 129 de ani de la moartea poetului național Mihai Eminescu.
Centrul Cultural Pitești  mai organizează în perioada 18-25 iunie, o serie de activități cultural-educative, după următorul program: 

Luni, 18 iunie, de la ora 17,00, va avea loc în Complexul Expozițional Casa Cărții(parter), vernisajul expoziției de pictură, sub genericul „Bucuriile copilăriei”, realizată de copiii care urmează cursul de pictură „Sensibilitate și culoare”, în cadrul instituției, sub îndrumarea profesoarei de arte plastice Elena Zavulovici. 

Miercuri, 20 iunie, de la ora 16,30, se va desfășura în Sala Ars Nova, dezbaterea cu tema „Întoarcerea la iubire”, susținută de prof. univ. dr. Ion Iorga Siman, de la Universitatea Pitești. Evenimentul se înscrie în proiectul cultural, sub genericul „Viața merge înainte”, inițiat și coordonat de poeta Simona Vasilescu. 

Luni, 25 iunie, de la ora 15,00 se va desfășura în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești, simpozionul cu tema „Culturi și civilizații antice sud-americane”, în cadrul proiectului cultural-educativ, sub genericul „Istorie și istorii cu Marin Toma”. Evenimentul, organizat prin Clubul de Istorie” Armand Călinescu” și redacția revistei-document Restituiri Pitești va fi susținut de lector univ. dr. Marin Toma, redactorul-șef al revistei-document Restituiri Pitești.