prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

̆ ̦ ̆ ̦ ̦ , ̆ , ̂ ̆ ̂ ̦ ̆ – , ̦ ̦ ̆ ̆ !

̆ ̦ ̆ ̦ ̦ , ̆ , ̂ ̆ ̂ ̦ ̆ – , ̦ ̦ ̆ ̆ !
▶ ̆ ̦ ̆ ̂ ̦ . Colectarea separată a diferitelor tipuri de deșeuri începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare.
Cum se face colectarea separată a deșeurilor urmând câțiva pași simpli?
-IDENTIFICAREA DEȘEURILOR ce urmează să fie colectate separat din casă, serviciu, școală etc;
-SORTAREA DEȘEURILOR pe categorii: plastic/metal, hârtie/carton, sticlă, biodegradabil și rezidual;
-PRESAREA/PLIEREA DEȘEURILOR de ambalaje din hârtie/carton, plastic sau metal înainte de depozitare pentru a le reduce volumul și a economisi spațiu în container;
-DEPOZITAREA DEȘEURILOR colectate separat, în containerele special amenajate și etichetate pe fiecare fracție, respectând codul culorilor: ALBASTRU- hârtie/carton, GALBEN-plastic/metal, VERDE-sticlă, MARO-biodegradabil, NEGRU/GRI-rezidual.
̆ ̆ ̦ ? Deșeurile generate zilnic și depozitate necorespunzător poluează puternic mediul înconjurător, având un impact major asupra planetei, de asemenea, nesortate și depozitate necorespunzător, deșeurile ajung la groapa de gunoi ca deșeu municipal în amestec fără a mai putea fi recuperate și valorificate.
Pentru a evita asemenea situații, este necesar să limităm cantitatea de ambalaje și să gestionăm eficient deșeurile, colectându-le separat pentru a le recicla.
Colectarea separată a deșeurilor este obligație legală pentru toți cetățenii!
 Pentru un Pitești curat este nevoie de muncă în echipă!
 Pentru orice informații suplimentare sau sesizări, adresați-vă operatorului la următoarele contacte: dispecerat: 0248/636535, fax: 0248/215308, e-mail: [email protected].

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs