100 de ani de România. Episodul 2: Orașul Brătienilor, „comuna medievală” unde PSD face opoziție la… PSD

8

Orașul Brătienlior, la o sută de ani de la formarea „României dodoloațe”, s-a transformat într-un veritabil loc care ar putea înlocui oricând Spitalul Vedea. Ieșită în prime posistion din partea PSD, primărița Ioana Jenica Dumitru a început să facă opoziție formațiunii politice care a instalat-o în fotoliul de primar, iar social democrații oscilează între boicotarea ședințelor de Consiliul Local și susținerea fostei pepedediste, fostei uneperiste și fostei pesediste pentru un nou mandat.

Ștefăneștiul nu a depășit stadiul de comună

 O sută de ani de modernizare a Argeșului și a României, iar Ștefăneștiul, care și-a câștigat numele de oraș, nu a ajuns în secolul XXI. În acest moment, zeci de străzi încă nu sunt asfaltate, sute de locuințe nu sunt racordate la gaze, apă și canalizare. Cel mai elocvent exemplu este satul Golești, care nu poate fi racordat la gaze din cauză că nu… a fost prins în adresa transmisă de Primăria Ștefănești către compania care livrează gaze în Argeș. Și nu este un caz singular, exemplele fiind demne de operele lui Caragiale.

O sută de ani de când brătienii aduceau liberalismul în România și porneau dezvoltarea. Totul s-a oprit acum 28 de ani când comuniștii au fost dați jos de la Putere și, așa presupușii democrați au preluat cârmuirea. Nu putem spune că pe vremea fostului edi s-a făcut multe, dar au mai apărut, măcar câteva pete de asfalt prin fosta comună Ștefănești. La fel se poate spune și de preotul care a condus orașul înaintea liberalului Bărbuceanu.

Primar… politic, nepolitic. Nimeni nu știe!

Primărița se dă independentă, pesediștii din Ștefănești vor să defileze cu ea și la următoarele alegeri. Potrivit surselor noastre, organizația locală încearcă să o convingă, la un moment dat, pe Ioana Jenica Dumitru să candideze din partea lor. Chiar dacă PSD Argeș a decis excluderea ei după ce s-a răzvrătit împotriva partidului.

În urmă cu câteva săptămâni, primărița posta pe Facebook următorul mesaj: „Ce frumoasă e independența! Nu zic „să trăiți,domnule președinte” niciunui președinte de partid, nu zic „s-a făcut dimineață, șefu’” niciunui individ, pot să pun ce poză vreau pe fb căci am călătorit pe banii mei,nu mi-a frica de poliție, procuratura sau alte instituții in 3 litere… Ce păcat că oamenii s-au obișnuit să voteze partide politice de 3 sau mai multe litere, nu oameni independenți! P.S.Poza e de la Monaco unde mulți politicieni merg pe banii dvs ascunzandu-se spre deosebire de mine care sunt mereu la vedere!” a fost mesajul primăriței.

După ce a trecut pe la PP-DD, de unde a câştigat un mandat de deputat, ulterior a trecut la UNPR, a dispărut pentru o perioadă şi a ieşit edil din partea PSD. Acum, nu face altceva decât să întoarcă spatele social democraţilor argeşeni şi pur şi simplu să-i umilească pe Facebook. Asta în condiţiile în care fără PSD Argeş nu ar fi „pupat” vreodată fotoliul de primar….

După un an, Ioana Jenica Dumitru s-a plictisit de social democraţi şi a început să susţină, mai direct, mai indirect alte partide politice. Prima dată a ţinut „trena” PNL prin omagierile şi manifestările făcute în cinstea liberalilor care au pus bazele partidului.

Nu a trecut mult şi s-a plictisit, din nou! Recent primăriţa s-a îmbrăcat cu un tricou cu… PMP. Ca să fie totul dat pe faţă a postat şi următorul mesaj: „Daddy Bulf mi-a zis ca dacă am sa mănânc un măr pe zi si am sa umblu îmbrăcată in acest tricou,voi eradica toată corupția din Stefanesti!”.

Înjurat în mediul online, deputatul Velcea ar defila cu Jenica

După mai bine de un an de scandaluri, social democrații argeșeni ar putea „defila” tot cu Ioana Jenica Dumitru la alegerile locale din 2020. Deputatul Nicolae Velcea, președintele PSD Ștefănești a declarat că primărița ar putea fi candidatul lor cu condiţia ca anumite „lucruri să fie reglementate”. Și asta după ce de mai bine de un an s-a iscat un scandal între Ioana Dumitru și consilierii locali PSD. Mai exact, proiectele de investiții sunt respinse sau nu sunt puse în aplicare, la ședințele CL se aruncă acuzații grave, iar în tot acest timp social democrații argeșeni nu iau nicio măsură. Astfel, PSD ar putea să piardă Primăria Ștefănești la alegerile care vor avea loc peste un an și jumătate.

Mai mult, de când a preluat conducerea PSD Ștefănești, nu s-a schimbat absolut nimic. Potrivit ultimelor sale declarații, demnitarul nu vrea să „încalce statutul” și să se bage în viața administrativă. Și asta, chiar dacă aleșii locali social democrați au făcut alianță cu opoziția și boicotează ședințele CL.

Cireașa de pe tort. Ioana Dumitru, mesaj pe site-ul Primăriei Ștefănești: „Orașul Ștefanești este considerat un centru de greutate al culturii și istoriei!”

Aroganță sau primărița trăiește în lumea ei? Este adevărat că Ștefănești a fost un centru cultural și politic până în anii 1940, dar ulterior a decăzut. Mai mult, din 2016, Orașul brătienilor este un veritabil centru de persoane care dau dovadă de nepăsare, ca să nu fim mai răi.

„Orașul Ștefanești este considerat un centru de greutate al culturii și istoriei neamului românesc. Oamenii plecați de aici și ideile lor au stat întotdeauna de partea bună a istoriei, au schimbat cursul evenimentelor, au adus progresul și strălucirea acestei nații” este mesajul primăriței.

O sută de ani de când o localitate a dat un partid istoric, a dat personalități care vor fi studiate până la sfârșitul lumii, personalități care au luptat să existe România. Doar istoria a rămas…