115 medici de la Spitalul Județean Argeș – testați pentru coronavirus. Rezultatele…

Astăzi, 10.04.2020, au fost recoltate probe de la 115 medici, asistente și infirmiere de la Spitalul Județean Argeș pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 (COVID-19) prin RT PCR din exudat nazo-faringian.

Distribuie prietenilor

Recoltarea probelor a avut loc în această dimineață, în cortul special amenajat în curtea Spitalului Județean de Urgență Pitești, de către personalul medical de la Spitalul Clinic Sanador din București. Toată această acțiune a fost posibilă cu sprijinul Fundației Gaudium, a Clinicii Sanador și a Consiliului Județean Argeș care a susținut și intermediat toată această acțiune.

„Le transmit colegilor mei din sistemul sanitar argeșean, aflați acum în prima linie, că nu sunt singuri în această bătălie și că în ceea ce mă privește voi face tot ceea ce este omenește posibil să le fiu alături și să îi sprijin cu toate puterile mele. Fac un apel, din suflet, către argeșeni să respecte, în continuare, toate regulile impuse de autorități pentru că numai așa vom putea trece cu bine peste și vom învinge în această bătălie pe care o ducem secundă de secundă” – președintele Consiliului Județean Argeș, dr. Constantin Dan Manu.

În total, în această săptămână, în județul Argeș au fost testate 625 persoane din cadrul instituțiilor aflate în prima linie în lupta cu virusul COVID – 19, din sistemul de sănătate argeșean, Inspectoratul Județean de Jandarmi Argeș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș.