12 proxeneți reținuți! Bunuri în valoare de sute de mii de euro confiscate!

6

12 bărbați bănuiți de proxenetism și spălare de bani au fost reținuți de polițiști.
7 autoturisme de lux, în valoare de peste 300.000 de euro, sume de bani în valoare de aproximativ 100.000 de lei, bijuterii și documente au fost ridicate de polițiști în urma celor 42 de percheziții desfășurate de polițiștii argeșeni.

Reamintim că în cursul zilei de 19 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, împreună cu polițiști din cadrul D.G.P.M.B., I.P.J. Ilfov și Vălcea, cu sprijinul luptătorilor din Serviciilor pentru Acțiuni Speciale Argeș, Vâlcea, Dâmbovița și S.I.A.S. București, au efectuat 42 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Argeș, Vâlcea, Ilfov și a municipiului București, la locuințele a 18 persoane bănuite de săvârșirea de proxenetism și spălare de bani.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că, din 2014 până în prezent, cei în cauză ar fi determinat 21 de femei, cu vârste cuprinse între 19 și 41 de ani, să practice prostituția, cu scopul de a dobândi foloase patrimoniale. Ulterior, din veniturile obținute ilicit, aceștia ar fi achiziționat bunuri imobile și autoturisme de lux.

31 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri, iar în urma administrării materialului probator, a fost luată măsura reținerii pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, față de doisprezece bărbați cu vârste cuprinse între 27 și 47 de ani, urmând ca în cursul zilei de 19 aprilie a.c. să fie prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Unității Centrale de Analiza Informațiilor, ambele din cadrul I.G.P.R.