prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Vești bune despre tronsonul Curtea de Argeș – Tigveni al A1. Se deschide înainte de termen!

Lucrările avansează rapid la tronsonul Curtea de Argeș – Tigveni al Autostrăzii Pitești – Sibiu, deși volumul de muncă este imens și există numeroase riscuri, a anunțat Asociația Pro Infrastructura. În urmă cu câteva zile, API a filmat stadiul celui mai greu lot al A1, și a subliniat faptul că Porr, constructorul care execută lucrările, a reușit să foreze aproximativ 760 metri din tunelurile Alina și Daniela ale Tunelului Momaia. De asemenea, Asociația atrage atenția că există riscul de alunecări de teren, ceea ce ar devansa termenul contractual, dar în ciuda dificultăților, sunt șanse foarte mari ca acest tronson să fie dat în folosință în 2026.

Iată postarea API:

A1 Curtea de Argeș-Tigveni, ne apropiem de munți. Vinerea trecută am filmat cei aproape 10 kilometri ai Secțiunii 4 din cea mai așteptată (și mai importantă) autostradă din țara noastră, Sibiu-Pitești.

CITEȘTE ȘI: CONSTRUCȚIA AUROSTRĂZILOR DIN ROMÂNIA – LA LIMITA BLOCĂRII! MOTIVELE SUNT IREALE!

Drona surprinde mai întâi viaductul peste o vale adâncă și lată traversată la sol de Str. Bușaga la vest de Curtea de Argeș, în zona nodului aflat pe tronsonul vecin. Aici lucrează un subantreprenor român mai puțin cunoscut publicului larg: Bercris Extreme Ag. Ne bucurăm să vedem o bună mobilizare și elevații avansate.

Și antreprenorul general Porr are un ritm bun atât la structurile și terasamentele unde este prezent direct dar mai ales la tunelul de sub Dealul Momaia, unde săpătura avansează fără probleme majore până acum, la data vizitei din 15 martie fiind excavați aproximativ 450 metri pe firul 1 (spre Curtea de Argeș), respectiv 310 metri pe celălalt, din totalul de 1350 metri ai fiecăruia dintre cele două fire.

Să nu zicem hop până nu sărim gardul: săpătura tunelului este departe de finalizare și morfologia terenului traversat poate aduce surprize neplăcute. În plus, volumul de muncă este imens pe tot lotul, avem risc de alunecări de teren și numeroasele structuri nu sunt deloc de neglijat.

În ciuda dificultăților, la cum se prezintă acum mobilizarea antreprenorului general și a subcontractorilor săi, avem speranțe că putem circula pe autostradă între Curtea de Argeș și Tigveni în decembrie 2026.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs