Gheorghe Piperea detonează binomul DNA-SRI după ce Alina Bica a plecat în Costa Rica: ‘Unde fu, fraților, DNA, dar SRI’

DISTRIBUIȚI
Gheorghe Piperea235

Avocatul Gheorghe Piperea detonează „binomul” SRI-DNA, după ce în presă a apărut informația pe surse că fosta şefă a DIICOT Alina Bica, trimisă în judecată în mai multe dosare, a plecat în Costa Rica şi nu s-a mai prezentat la procese de la începutul lunii decembrie 2017.

„Cica Alina Bica a plecat un pic in Costa Rica (rima neintentionata). Pentru a practica un pic avocatura, ca in Romania nu i se permite. Probabil ca in Costa Rica e mai ieftin decat in Madagascar.

Doamna respectiva este fost secretar de stat la justitie (si, dupa propriile spuse, participant activ la scrierea actualelor coduri penale, sweitzer facute de CCR) si fost sef al DIICOT, arestata de DNA direct in strada, dupa blocarea in trafic a masinii pe care o conducea. E condamnata de doua ori in prima instanta pentru coruptie. Zice ca nu a fugit de urmarirea penala, ca e nevinovata. O fi, ca DNA a mai dat recent niste dude. Totusi, nu s-a dus pe Coasta Bogata in vacanta sau la tratament, ci ca sa practice avocatura, adica sa stea acolo mult si bine. Poate definitiv. In Caraibe sunt multe insule in care sa te ascunzi. Ca si in cazul lui Mazare, am si eu o intrebare : unde fu, fratilor, DNA, cel care trebuia sa se asigure ca auto-exilatii de mai sus nu se sustrag procesului penal? De ce nu au cerut si obtinut interdictia parasirii tarii? Dar SRI, de ce nu a stiut de riscul acestei sustrageri? Ca pe noi, enoriasii, ne asculta si monitorizeaza la greu…

PS Sper sa nu bannez si mai multi securistofili (care vor sari repede in apararea dna-sri, absolvindu-le de vina si trecand leapsa pe judecatori).”, scrie Piperea, pe Facebook.

Alina Bica a fost condamnată în două dosare penale, însă deciziile nu sunt definitive.

Fosta şefă a DIICOT poate părăsi teritoriul României, ea neavând nicio interdicţie în acest sens.