Instituții spitalicești date în judecată după ce un muscelean a fost ucis de o bacterie!

1

Dramă într-o familie din comuna Boteni! După ce a căzut din căruţă, Aurelian Iosifescu, de 47 de ani, a suferit un traumatism la coloana cervicală şi a fost dus pe 16 ianuarie 2017 la Bucureşti, la Spitalul Bagdasar Arseni, pentru operaţie. Trei zile mai târziu operaţia a reuşit, iar bărbatul era sigur că se va întoarce repede acasă. Dar, la câteva zile, au apărut problemele.

Acum doi ani, rudele susţineau că el nu a murit din cauza accidentului suferit, ci răpus de o bacterie pe care a contactat-o în spital.

Rudele bărbatului s-au convins că acesta a fost „ucis” de o bacterie, contactată fie la Câmpulung, fie la Bucureşti, atunci cînd au primit certificatul de deces, în care era consemnată, printre cauzele morţii şi infecţia cu „clostridium difficile”.

La începutul săptămânii trecute, moştenitorii lui Aurelian Iosifescu, Radu Ionuţ Iosifescu, Marcela Doina Iosifescu şi Alexandra Magdalena Iosifescu au deschis un proces la Tribunalul Argeş, prin care cer daune materiale şi morale celor două spitale care l-au găzduit şi tratat pe defunct, respectiv spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni”şi spitalul municipal Câmpulung.

Prin acţiunea deschisă în instanţă, soţia şi copiii bărbatului din Boteni vor ca cele două unităţii sanitare să-i despăgubească cu 20.000 de lei, reprezentînd daune materiale (cheltuielile de înmormântare), şi 150.000 de euro, drept daune morale. Nu a fost stabilită data primului termen în acest proces.