4 MINCIUNI, pe care toți le credem, despre NAȘTEREA LUI IISUS

13
isus, nastere, craciun

Cu toții (sau, fie, aproape toți) știm că de Crăciun sărbătorim nașterea Domnului Iisus Hristos dar asta nu e tot. Sunt atâtea detalii și lucruri mai puțin cunoscute pe care sigur nu le-ai auzit până acum.

1. IISUS E NĂSCUT ÎN DECEMBRIE

În primul rând… știm cu toții că pe 25 decembrie s-a născut Iisus, mititel, înfășățel… așa cum spun colindele. Ei bine, se pare că această teorie a apărut prin secolul IV și nu este deloc adevărată.

În urma unor calcule, astronomii au descoperit că Iisus s-ar fi născut mai degrabă pe 17 iunie.

2. TREI MAGI AU VENIT LA IISUS

Se spune că la ieslea în care s-a născut Iisus au venit trei magi de la răsărit care i-au adus daruri. Ei bine, numărul este, probabil… inventat, deoarece nu există scris niciunde câți magi ar fi venit de fapt.

3. IISUS S-A NĂSCUT ACUM 2014 ANI

Da, da, nu doar că Iisus e născut în iunie, și nu în decembrie, dar el nu e nici măcar născut în… anul 1. Amuzant cum sună, El s-a născut undeva între anii 7 și 2 înaintea lui Hristos 🙂

4. IISUS S-A NĂSCUT ÎN IESLE

Ok după ce am demontat aproape tot ce știai despre nașterea lui Iisus, vine una și mai grea: Iisus nu s-a născut în grajd, în iesle, în fân. Nici pe departe. El s-ar fi născut fie în casa vreunei rude, care o adăpostea pe Maria, fie într-o peșteră.