Stadiul lucrării de amenajare a zonei centrale a Câmpulungului a ajuns la 20%

5

Stadiul lucrării de amenajare a zonei centrale a Câmpulungului a ajuns la 20%, conform celei mai recente comunicări a primarului Liviu Ţâroiu.

Partea plină a paharului, în opinia lui Liviu Ţâroiu, este că măcar are toţi banii disponibili, pentru a-i plăti firmelor care execută lucrările. Şi dacă nu-i avea, şansele ca executanţii să fi încheiat operaţiunile înainte de aprobarea bugetului local, formalitate care nu se va produce până în luna aprilie, erau egale cu zero.

Vă amintim că, în 2018, bugetul local conţinea o prevedere de 2,8 milioane de lei, în condiţiile în care preţul contractului cu câştigătoarele licitaţiei se cifra la 6,4 milioane de lei. La sfârşitul verii trecute, ştiind că-i va rezilia contractul firmei care şi-a adjudecat lucrarea de reabilitare a podului din Tabaci, Liviu Ţâroiu a luat banii de la această investiţie şi i-a trecut în contul amenajării Pieţei Primăriei.

Asta pentru a avea cu ce plăti întreaga lucrare, în caz că partenerii încheiau în decembrie, aşa cum se angajaseră. „Am gândit-o bine. Neavând buget acum, dacă el termina în ianuarie, eu nu puteam să-i plătesc”, a afirmat primarul, amăgindu-se cu un final anticipat faţă de cel din contract. Noi zicem „bogdaproste” şi dacă se respectă cel din contract, asta ca să poată începe reabilitarea Bulevardului „Pardon”, cu debutul programat imediat după recepţia Pieţei Primăriei.