Argeşeanul Gabriel Bratu, a prezentat rolul și obiectivele Autorității Naționale pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România

În ședința din data de 28.06.2018, Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență privind înființarea Autorității Naționale pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România, în scopul de a se asigura funcționarea eficientă a parteneriatului dintre agenții economici, administrația publică locală și școală, pentru formarea profesională inițială în sistem dual, cu beneficii în primul rând pentru tinerii absolvenți de clasa a VIII-a, până în 23 de ani, care își doresc să devină muncitori calificați, precum și pentru agenții economici care au nevoie de forță de muncă bine pregătită și sunt dispuși să se implice activ în formarea ei în companii.

Conducerea Autorității este asigurată de un președinte cu rang de secretar de stat, ajutat de doi vicepreședinți, cu rang de subsecretar de stat.

Fostul inspector general al ISJ Argeş, profesorul universitar Ion Gabriel Bratu, este președintele  Autorității Naționale Pentru Formare Profesională Inițială In Sistem Dual din România (ANFPISDR).

Marţi, reprezentanții Autorității Naționale Pentru Formare Profesională Inițială In Sistem Dual din România (ANFPISDR) au participat la evenimentul organizat de Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), care a avut loc la Palatul Național al Copiilor.

Argeşeanul Gabriel Bratu, a prezentat rolul și obiectivele Autorității, în ceea ce privește traseul educațional și profesional al elevilor și a subliniat rolul major al educației în formarea personalității, îmbunătățirea performanțelor educaționale, abilităților și competențelor tuturor elevilor.

De asemenea, președintele ANFPISDR, Ion Gabriel Bratu, a adus precizări despre ce înseamnă și cui se adresează învățământul profesional dual, care sunt avantajele și beneficiile unui astfel de traseu educațional, care sunt oportunitățile unei astfel de formări în acest moment pentru tinerii școlii românești.

Prin astfel  de evenimente, Autoritatea Națională Pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România, având un rol strategic în redefinirea învățământului profesional și tehnic, își continuă activitatea de informare și promovare a învățământului dual către elevi, tineri și/sau reprezentanți legali ai acestora, precum și către operatorii economici.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.