ULTIMĂ
ORĂ

43 de actuali și foști primari, trimiși în judecată în dosarul „Consultanța”

În jur de 60 de primari PSD și foști edili de comune argeșene au fost agățați de procurorii DNA în dosarul „Consultanța”. 43 dintre ei au fost deja trimiși în judecată iar restul de 22 sunt încă cercetați, un nou dosar fiind disjuns. Cu toții sunt acuzați că ar fi favorizat firma de consultanță deținută de parlamentarul PSD Mircea Drăghici, la îndemnul fostului președinte al CJ Argeș Constantin Nicolescu. Majoritatea dintre ei vorbesc despre un dosar politic, având în vedere că dețin informații cu privire la faptul că și alți primari, de altă culoare politică, au colaborat cu firma lui Drăghici și au rămas neatinși de DNA.

 

Li s-a pus sechestru pe bunuri

 

Primarul din Băbana, Bebe Ivan, se numără printre cei 43 care au fost trimiși în judecată. În urmă cu aproximativ două săptămâni, a fost chemat la DNA unde i s-a comunicat că dosarul a fost trimis în instanță. După el, la DNA a intrat fostul primar de la Mărăcineni, și el acuzat în dosarul „Consultanța”, pentru implementarea strategiei de dezvoltare comunală luată în vizorul procurorilor. Tuturor li se impută în jur de 5.000 de euro și sunt acuzați că au favorizat firma deputatului Mircea Drăghici, prin intermediul căreia s-au realizat proiecte pentru lucrări care nu ar fi fost necesare. În vederea recuperării prejudiciului, procurorii le-au pus sechestru pe bunuri tuturor celor 43 de primari. „Ni s-a adus la cunoștiință personal că am fost trimiși în judecată pentru implementarea strategiei de dezvoltare. Fiecare dintre noi am fost chemați la DNA și ni s-a comunicat. Mie mi-au pus sechestru pe două terenuri. Nu a scăpat nimeni. Nici Topoloveni, nici Curtea de Argeș, nici Mioveni, așa cum se auzise” a declara primarul Bebe Ivan. 

 

Acuzații de promovare a concurenței 

 

Primarul din Domnești, Nicolae Smădu, se numără printre cei asupra cărora DNA mai efectuează încă cercetări. Acesta susține că el a elaborat strategia de dezvoltare având un temei legal la bază. „În cazul meu, banii alocați pentru strategie au venit în februarie 2008 când eu nici nu eram primar. Într-adevăr, eu am fost cel care am elaborat strategia de dezvoltare comunală, însă am făcut-o cu acte legale, cu hotărâri de Consiliu Local. Tot ceea ce am făcut a fost ca să beneficieze comunitatea. Procurorii DNA spun că nu au fost identificate nevoile reale ale comunității, că am făcut abuz în serviciu și că am promovat concurența. Eu cred însă că ei sunt oameni cu capacitatea să departajeze binele de rău” a declarat primarul Smădu. Pe lângă primarul din Domnești îi mai amintim și pe colegii din Țițești, Micești, Rociu, dar și foștii primari din Corbi și Nucșoara. În ceea ce-l privește pe edilul din Rociu, Aurel Bălășoiu, acesta spune că strategia de dezvoltare comunală era necesară și că aceasta a fost făcută în baza unei Hotărâri de Guvern: „Ar fi trebuit să nu dea Hotărârea de  Guvern ca să nu mai demarăm această strategie. Era obligatorie! Eu nu înțeleg de ce numai la noi, în Argeș, se întâmplă asta, când strategia de dezvoltare s-a făcut în toată țara! Mă surprinde că suntem anchetați doar noi, cei care am făcut cu firma asta, iar alții care au făcut cu altă firmă, nu sunt. Și de ce sunt anchetați doar cei de la PSD și de la alte partide nu?” a argumentat Aurel Bălășoiu. Cert este că noul dosar disjuns de procurorii DNA este axat strict pe elaborarea strategiei de dezvoltare, anchetatorii încercând să dovedească că firma de consultanță a deputatutului PSD Mircea Drăghici a fost favorizată sută la sută.

 

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.