Cetatea Poenari rămâne închisă! Dan Manu: “Suntem impotenți administrativ!”

DISTRIBUIȚI

Cetatea Poenari rămâne închisă! Numărul mare de urși și lipsa de implicare a autorităților face ca unul dintre cele mai importante obiective turistice din județ să rămână închis.

Cornel Popescu: “Nu putem deschide pentru că sunt urși”

Cetatea Poenari a fost asaltata de urși! După zeci de adrese și discuții, Consiliul Județean Argeș nu a reușit să obțină un ordin de relaxare sau împușcare a urșilor din zona Cetății.

“Inca din data de 27 martie accesul a fost restricționat turiștilor. Prioritar pentru noi este siguranță vizitatorilor. Sunt din ce in ce mai mulți turiști în zona respectivă. Nu putem deschide pentru că sunt urși. Facem apel pe aceasta cale către toți turiștii să nu mai forțeze, să sară gardul, pentru că oricând se pot întâlni cu ursul. Pentru noi este o pierdere foarte mare, ca și imagine. Daca ar fi după noi, am deschide și acum cetatea. Dar nu putem face acest lucru” a spus Cornel Popescu.

Dan Manu: “Nu putem asigura siguranța turiștilor

Președintele CJ Argeș a recunoscut că instituția pe care o conduce nu este in stare să facă ceva pentru a remedia problema urșilor de la Cetatea Poenari.

“Suntem impotenți administrativ sa gestionam numărul mare de urși. Noi suntem consecvenți, deși avem pierderi mari financiare, dar și de imagine, că nu putem asigura siguranța turiștilor. Deși este un risc minor, nu este de neglijat” a spus Manu.