Singura luptătoare împotriva comunismului a fost înmormântată cu onoruri militare

17

Singura luptătoare împotriva comunismului a fost înmormântată cu onoruri militare. Duminică s-a stins din viaţă Elena Arnăuţoiu după ce în urmă cu doar două luni a fost sărbătorită la împlinirea vârstei de 100 de ani. Aceasta a fost şi va rămâne un adevărat simbol al luptei anticomuniste. Elena a fost sora fraţilor Toma şi Petre Arnăuţoiu care au condus cea mai lungă şi puternică rezistenţă anticomunistă din Europa, între 1949 şi 1958.

Elena Arnăuțoiu a fost înmormântată cu onoruri militare, marți, 2 iulie la Cimitirul Flămânda, la slujba religioasă participând o bună parte a foștilor deținuți politici.

Trupul neînsufleţit al Elenei Arnăuțoiu a fost depus la capela bisericii Sfântul Nicolae din centrul orașului Câmpulung, unde a avut loc şi slujba religioasă, care a început de la ora 12.00.

Militarii Batalionului 30 Vânători de Munte ,,Dragoslavele” au așteptat până când sicriul cu trupul neînsuflețit a fost scos din biserică și transportat cu mașina funerară până la cimitir.

Aici sicriul a fost purtat într-o procesiune pe jos de militarii Batalionului 30 Vânători de Munte ,,Dragoslavele”. Atmosfera a fost una solemnă. În momentul coborârii sicriului în criptă, militarii au tras 3 de salve de tun, în memoria singurei luptătoare împotriva comunismului, Elena Arnăuțoiu. Totodată, s-a intonat Imnul Național.