Ploile au făcut dezastru la Rucăr! Zece oameni evacuați din calea viiturii!

47

Două persoane au fost rănite în urma inundațiile din comuna argeșeană Rucăr! Din primele informații, din cauza ploilor abundente mai multe persoane au avut nevoie de intervenția echipajelor medicale și a pompierilor pentru a scapa din calea viiturii.

Victimă transportată la Ambulanță cu mașina viceprimarului

Una dintre cele două victime a fost transportată la echipajul medical de către jandarmii care au intervenit la fața locului și transportată la echipajul medical cu mașina viceprimarului.

„Persoana accidentată a fost preluată de o patrulă de jandarmi, care i-a acordat primul ajutor și a transportat-o, cu masina viceprimarului, la echipajul Ambulanței. In acest moment,  persoana se află în drum către spital” a declarat Mădălina Epure, purtător de cuvânt ISU Argeș.

Cealaltă persoană a fost surprinsă de viitură și din cauza obiectelor purtate de apă a suferit o fractură deschisă. Intervenția a fost una dificilă din cauză că drumul era blocat din cauza inundațiilor, iar ambulanță nu a putut să ajungă la fața locului. Astfel, jandarmii și pompierii au fost nevoiți să intervină, să o preia pe femeia în vârstă de 50 de ani și să o transporte la echipajul medical.

Zece persoane evacuate. Oameni cărați în spate de pompieri

Zece oameni au fost evacuați după ce apa le-a inundat gospodăriile. Intervenția a fost una extraordinar de dificilă din cauza drumului blocat. Astfel, pompierii au fost nevoiți să care mai multe persoane în spate pentru a le salva.

„In urma codului portocaliu, s-a format o viitura care a inundat mai multe gospodării in localitatea Rucar. Au fost evacuate 10 persoane de către pompieri și SVSU. DN 73 este blocat  de aluviuni. Persoana va fi preluată de o ambulanță SAJ. Se lucrează cu 2 utilaje pentru deblocarea drumului” a mai spus Mădălina Epure.