Dacia reia producția de azi: Se va munci pe bază de voluntariat

Activitatea de fabricație derulată pe platforma industrială Dacia de la Mioveni va fi reluată progresiv, începând de marți, anunță un comunicat al companiei.
După o lună de când au încetat, din cauza pandemiei de coronavirus, activitățile de producție vor fi reluate pe bază de voluntariat. Peste două săptămâni, din 4 mai, se va reîncepe activitatea în ambele uzine – Uzina Mecanică și Șasiuri, precum și Uzina Vehicule.

“Uzina Mecanică și Șasiuri este pregătită să redemareze activitatea în echipă redusă de lucru. Uzina Vehicule va relua producția în departamentul Presaj, în două schimburi. Din data de 4 mai, vor redemara activitățile ambelor uzine”, se arată în comunicat.

Distribuie prietenilor

Potrivit sursei citate, pe tot parcursul perioadei în care activitatea de producție a fost întreruptă, compania a luat măsuri pentru a proteja angajații, ținând cont de situația actuală cauzată de pandemia COVID-19.

“Angajații vor fi informați despre necesitatea respectării măsurilor luate pentru protejarea sănătății lor și a colegilor. Încă de la debutul crizei pandemice, generată de noul virus COVID-19, Groupe Renault România s-a asigurat să ia măsuri adaptate de protecție pentru ansamblul angajaților din toate sediile unde își desfășoară activitatea”.

Automobile Dacia, cea mai mare companie din România, a oprit activitatea la uzina de la Mioveni, la jumătatea lunii martie, ca măsură preventivă în condiţiile pandemiei de coronavirus.