6 sporturi pe care să le practici în 2014

DISTRIBUIȚI

Dacă te-ai săturat de clasicele dansuri de societate sau chiar şi de cele mai „tinereşti”, atunci lărgeşte-ţi un pic orizonturile şi încearcă ceva cu totul nou. 2014 ar trebui să fie un an al experienţelor noi, al îmbrăţişării necunoscutului. Iată câteva idei:

Tir cu arcul

Poţi începe acest sport la orice vârstă, nu ai nevoie decât de determinare. În plus, dacă ai nevoie de putere mai mare de concentrare şi ceva coordonare în plus, tirul cu arcul este potrivit pentru tine. Cele mai multe săli de tir cu arcul oferă cursanţilor echipamente complete, iar tu nu trebuie decât să… te prezinţi.

Scrimă pentru adulţi

Scrima este un sport frumos, poate prea puţin apreciat în România. Nu contează că nu mai eşti copil, deoarece niciodată nu este prea târziu să înveţi ceva nou şi se găsesc numeroase cursuri de scrimă pentru adulţi din care să alegi. Scrima este un sport nobil, care necesită multă concentrare, dar şi disciplină.

Tir sportiv cu talere

Ca să practici tirul cu puşca, trebuie să faci un drum până la cel mai apropiat poligon de trageri. Este unul dintre sporturile mai scumpe, însă este o senzaţie cu totul diferită să tragi cu puşca în ţinte – fie ele statice sau care se mişcă. Indicat este să mergi într-un poligon dotat la standarde înalte, pentru ca siguranţa ta să fie pe primul loc.

Escaladă la panou

Nu trebuie să dai o fugă până la munte ca să te caţeri, ci pur şi simplu mergi până la cea mai apropiată sală de escaladă. Acolo vei beneficia şi de echipament complet pus la dispoziţia ta, dar şi de un instructor care să te ajute încă de la început. E un sport potrivit pentru cupluri sau prieteni apropiaţi, pentru că ai nevoie şi de un partener care să te susţină de jos (cu coarda).

Echitaţie

Un alt sport puţin întâlnit în România – dar cu numeroase ocazii de practicare – este echitaţia. Dacă iubeşti caii, îţi place să călăreşti sau nu ai mai încercat până acum, dar vrei, atunci echitaţia este potrivită pentru tine. Te poţi plimba la pas în zonele special amenajate, dar şi prin pădure sau pe câmp, dar şi prin pădure, pe trasee speciale.

Balet pentru adulţi

Nu este niciodată pera târziu să înveţi ceea ce te-a atras dintotdeauna – chiar şi când este vorba de balet. Nu te speria la gândul că va trebui să stai pe poante, pentru că nimeni nu începe direct cu ele. În schimb, baletul este un mod foarte bun pentru a-ţi tonifia şi modela corpul încă de la început. În plus, baletul este atât de elegant încât nu ai cum să nu te îndrăgosteşti de această formă de artă.