prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

A ieșit fum alb la Dacia! Cu cât cresc salariile?

Liderii Sindicatului Automobile Dacia și conducerea Uzinei de la Mioveni au ajuns la o înțelegere după mai bine de două săptămâni de negocieri pentru creșterile salariale și beneficiile acordate salariaților. Astfel, începând cu luna ianuarie angajații vor beneficia de o majorare cu 900 lei a pachetului salarial, după cum urmează:

  • Pentru operatori (nivelurile 1-5) și funcționari (nivelurile L4A și L4B) – 800 lei creștere generală, în ianuarie.
  • Pentru personalul TESA nivelul L3C – 750 lei creștere generală în ianuarie și 0,7% creștere individuală în aprilie.
  • Pentru personalul TESA nivelurile L3B și L3A – 9,5% creștere individuală în luna aprilie.

De asemenea, valoarea tichetelor de masă va fi majorată la 40 lei din luna ianuarie. Mai mult, angajații vor primi și două prime în 2024, respectiv primă de rezultat în valoare de 1.500 lei în luna ianuarie și primă excepțională, acordată în luna septembrie, în valoare de 400 lei.

Tot în cadrul negocierilor s-a stabilit ca valoarea salariului minim în Uzina Dacia să fie de 3.500 lei din luna ianuarie, iar în cazul în care venitul minim va fi majorat la nivel național, se va mai aplica o majorare de 200 lei.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs