A început procesul Colectiv. Cine a venit în fața instanței

6
colectiv, incendiu, morti, proces

Procesul Colectiv începe azi. În faţa instanţei sunt doi pompieri trimişi în judecată după ce s-a aflat că au fost în mai multe controale la Colectiv, dar i-au asigurat pe patronii clubului că nu există nicio neregulă din punctul de vedere al prevenirii incendiilor, potrivit Digi24.

Cei doi se află în sala de judecată şi, împreună cu avocaţii, încearcă să-i convingă pe judecători că nu vor influenţa ancheta în cazul în care magistraţii vor decide să înlocuiască măsura arestului preventiv cu una mai blândă.

Apărătorii cer ca suspecţii să fie cercetaţi fie sub control judiciar, fie în arest la domiciliu. A trecut deja o lună de când alţi judecători au hotărât ca foştii doi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Capitală să fie cercetaţii în stare de arest preventiv.

Abuz în serviciu este acuzaţia pe care procurorii anticorupţie de la secţia militară DNA a formulat-o împotriva acestor două persoane. Anchetatorii spun că aceştia ar fi permis clubului să funcţioneze în mod ilegal şi chiar s-ar fi oferit să-i ajute pe patroni să întocmească dosarul pentru prevenire şi stingere a incendiilor. Procurorii anticorupţie susţin şi că acuzaţii nu şi-au anunţat şefii despre existenţa clubului şi nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu.