ABAAV Argeș – intervenție de urgență pe mai multe râuri

Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea, prin Sistemele de Gospodărire a Apelor, Sistemele Hidrotehnice Independente și serviciile specializate continuă monitorizarea cursurilor de apă și a lucrărilor hidrotehnice administrare pentru gestionarea posibilelor situații de urgență provocate de precipitațiile abundente și viiturile create. În intervalul 10-11 iunie 2019, s-au înregistrat depășiri ale cotelor de apărare la mai multe stații hidrometrice pe râurile Neajlov, Glavacioc, Sabar, precum și pe tot sectorul fluviului Dunărea administrar de către ABA Argeș Vedea.
Personalul din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Argeș a intervenit în regim de urgență pentru realizarea unor lucrări de protecție a malului stâng pe râul Argeșel în comuna Davidești. Urmare a debitelor crescute din ultima perioadă, amonte de podul de pe DC 85, a apărut fenomenul de eroziune accentuată a malului stâng, fiind necesară refacerea secțiunii de scurgere a apei și punerea în siguranță a malului. Intervenția s-a realizat cu ajutorul unui excavator cu braț lung și a unui buldozer.
Din evoluția nivelurilor cursurilor de apă măsurate la cele 60 de stații hidrometrice din bazinul hidrografic Argeș – Vedea și a fenomenelor meteo prognozate, în următoarea perioadă, debitele râurilor din bazinul hidrografic Argeș – Vedea vor fi în general în scadere, exceptând cursurile inferioare ale Argeșului și Vedei unde vor fi în creştere din cauza precipitaţiilor prevăzute şi propagării.
În principalele lacuri de acumulare din bazinul hidrografic Argeș este stocat un volum de apă de 712 milioane metri cubi (reprezentând 95.9 % din capacitatea de stocare), fără a fi depășit nivelul normal de retenție. Exploatare se face în condiții de siguranță.
La nivelul Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea se mențin măsurile speciale luate pentru perioadele cu avertizări hidrologice cod galben și portocaliu.

Distribuie prietenilor

img 20190610 wa0021351956877img 20190610 wa0025195305253