Absolut TV devine televiziune naţională!

69

De la locală, la națională. Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat în ședința de astăzi transformarea licenței prin cablu a Absolut TV din Mioveni în televiziune cu transmisie prin satelit și acoperire națională. Absolut TV, televiziune generalistă, cu 57% programe de informare, se va muta din Mioveni în Pitești. 

Postul este deținut în totalitate de Georgiana Drăghici, soția deputatului PSD Mircea Drăghici, care a și fost în fața membrilor CNA pentru a susține proiectul. Alărturi de ea a fost și jurnalistul Constantin Rudnițchi.

Postul urmează să se lanseze la nivel național în jurul datei de 1 decembrie, după cum a declarat pentru Paginademedia.ro Georgiana Drăghici. Acesta se va vedea pe toate companiile de cablu, RCS, UPC, Telekom și Akta.

Georgiana Drăghici, în fața membrilor CNA: „Anul trecut vă rugam să ne acordați credit pentru a reporni un post TV aflat într-o stare latentă, Absolut TV de la Mioveni. Am reușit să aducem postul într-un stadiu de profitabilitate și ne-am atins taregtul pe piața locală, de aceea ne dorim să ne exitindem. Avem o emisie stabilă, o echipă formată din 27 de persoane. Suntem singura televiziune locală care are un studio mobil în Parlamentul României, de unde emite luni, marți miercuri. Avem și o emisiune dedicată diasporei.”

„Obiectivul nostru este extinderea la nivel național. Am reușit să avem stabilitate financiară prin contracte cu instituții publice, câștigate prin licitații publice, prin SEAP. Avem contracte cu firme, dar pentru a ne extinde și a ne dezvolta, avem nevoie de mai multă vizibilitate la nivel național.”, a mai adăugat ea.

Drăghici a mai precizat că postul are și un parteneriat cu postul Dacia TV, din Italia, care redifuzează programele Absolut TV.

Constantin Rudnițchi – „Am convenit să mă alătur acestui proiect pentru că mi s-a părut foarte interesant acest proiect care pleacă dintr-o zonă locală și care vrea să se extindă la nivel național. E foarte rara să vedem o televiziune care vrea să se extindă, să investească. Am în grilă emisiuni pe zona aceasta economiăși poate și cu aceste lucruri putem să avem un atu pentru extinderea la nivel național. Îmi place acest proiect pentru că e vorba despre diasporă, despre Parlamentul European, e vorba despre economie și e vorba despre echilibru.”

Transformarea postului a trecut cu șapte voturi pentru și două împotrivă, din membrii prezenți. Radu Herjeu și Gabriel Tufeanu au fost membrii care au votat împotriva extinderii postului.

„Eu nu am încredere că fără o investiție foarte serioasă în acest moment se poate face o televiziune națională. Pe mine, proiectul dumneavoastră editorial nu m-a convins. Eu aș fi vrut să vă demonstrați forța la nivel regional.”, le-a spus Radu Herjeu reprezentanților postului.