Absolvent fără experiență. Ce salariu va primi în 2014

5

Angajatorii vor oferi celor care au terminat o facultate, dar nu au experiență pe piața muncii, salarii nete cuprinse între 800 și 2.000 de lei, potrivit estimărilor companiilor de recrutare.
 
Tinerii absolvenți fără experiență pot obține astfel de salarii în domenii precum  telesales, call center, IT şi pharma, potrivit reprezentanților Lugera The People Republic.

Astfel, cu salarii nete cuprinse între 800 de lei şi 1.000 lei net, vor fi plătiți cei care vor ocupa un post ca operator facturare, în call center sau telesales.

Un salariu lunar cuprins între 1.800 și 2.000 de lei vor primi cei care vor fi angajați anul acesta în domenii precum IT, limbi străine sau pharma.

În același timp,  candidaţilor cu studii medii li se va oferi un salariu net cuprins între  600 și 1.200 de lei, pentru posturi precum operator producţie, manipulant marfă sau gestionar, arată estimările Lugera, citate de economica.net.

Cele mai mari șanse de angajare în 2014 le au absolvenţii de Politehnică şi de Ştiinţe Economice. Potrivit estimărilor Manpower,  cei fără experienţă vor primi un salariu net cuprins între 1.000 şi 2.000 de lei.