ABUZ DE PUTERE la CJ Argeș! Consilierii județeni din Opoziție dați în judecată

DISTRIBUIȚI

Consilierii județeni argeșeni din Opoziție au fost chemați în judecată de Dan Manu în procesul intentat de fostul director al Evidenței Populației Argeș.

Liberalii împreună cu membrii PMP și PAM din CJ Argeș vor fi nevoiți să se prezinte săptămâna viitoare la Tribunalul Sibiu pentru a da declarații în fața judecătorilor de modul cum s-a votat în ședința din luna aprilie demiterea lui Viorel Badea, chiar dacă aceștia s-au retras de la vot sau au absentat total.

Manu: „O discutăm data viitoare”

Președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, a încercat să pună pe ordinea de zi la punctul diverse subiectul chemării în judecată a consilierilor județeni din Opoziție. În schimb, Dan Manu a încercat să facă tot posibilul pentru a amâna discuțiile.

„Aș vrea să discutăm la punctul diverse chemarea în judecată în cazul domnului Badea. Trebuie să o lămurim colegial ținând cont că au fost chemați mai mulți consilieri județeni” a spus Miuțescu. În replică, Manu s-a eschivat susținând că „nu toți consilierii au fost chemați. După ședință stăm de vorbă și o vom discuta la ședința următoare”.

Bulf: „Trebuie să existe o Hotărâre a CJ”

Consilierul județean PMP Cătălin Bulf a ridicat problema că nimeni nu l-a mandat pe Dan Manu să îi reprezinte în acest proces, în care, culmea, au fost chemați la unison și cei care nu au votat sau au lipsit. „Din ce am înțeles eu, procesul este și cu președintele CJ. Pentru a chema în judecată, trebuie să existe o Hotărâre a CJ. Cum își permite cineva să cheme în judecată 13 consilieri care nu au participat la vot?”.

Replica a venit de această dată de la directorul juridic, Alisa Ciobanu. Susținându-și șeful, aceasta a aruncat două legi prin care s-ar spune că la Consiliile Județene nu este nevoie de mandatarea președintelui, cum se întâmplă în cazul Consiliilor Locale. Și asta, pentru că la primării președinții de ședință se aleg prin rotație din cadrul consilierilor locali și la CJ, președintele conduce mereu întâlnirile.

„Ne-a chemat ca să plătim daunele în solidar”

Motivul chemării în judecată al Opoziției din CJ ne-a fost dezvăluit de un consilier județean. Deși toată acțiunea este una cu iz penal, planul social democraților este unul care se bazează pur și simplu pe motive financiare. Dat fiind faptul că fostul director Badea a fost pus pe funcție, sancționat și demis în mai puțin de 20 de minute (în ședința din luna aprilie), acesta ar putea cere o sumă importantă de bani de la consilieri. Și ca pesediștii să nu plătească singuri… i-au băgat și pe liberali, pemepiști și consilierii PAM.