În această noapte îţi visezi bărbatul pentru căsătorie! Trebuie să faci…

181

Boboteaza îți scoate ursitul în cale! Iată ce trebuie să faci!Tradițiile românești spun ca în noaptea de Bobotează îți poți visa ursitul sau bărbatul cu care poţi face căsătorie în lumina Destinului. Evident, pentru aceasta trebuie să urmezi un ritual.

Mai ales fetele nemăritate experimentează astfel de obiceiuri. Pot face şi băieţii aceste lucruri! Cele care doriti să vă visați ursitul puteți încerca, că tot vine Boboteaza …Pe 5 ianuarie, în Ajun de Bobotează, înainte de a te pune în pat la somn, sub pernă trebuie să pui o crenguță de busuioc sfințită. Pune-o sub pernă, însă nu înainte de a te spăla pe față cu apă sfințită.

După ce te pui în pat, aștepți să adormi și să visezi. Se spune că o să îți visezi ursitul sau o serie de detalii legate de el. De asemenea, dacă ai apucat să te uiți pe geam înainte să te trezești, este bine să mai rămâi în pat doar pe partea stângă cel puțin 30 de minute, pentru că sigur îți vei reaminti tot ce ai visat.

Pe tot parcursul anului este bine să păstrezi crenguţa de busuioc în casă, poziţionată spre răsărit, pentru că te va proteja de rele şi îţi va purta noroc foarte mult timp.

O tradiție mai puțin cunoscută este cea a ritualului lumânărilor. Astfel, într-o farfurie cu apă sfințită se lasă să plutească două lumânari. Una reprezină fata, iar cealaltă reprezintă băiatul. Dacă lumânările sunt atrase una spre cealaltă și se întâlnesc, atunci fata își va uni destinul cu cel al bărbatului iubit. Continuarea o găsiţi AICI!