Achimescu umblă pe la București pentru a-și prelungi mandatul!

DISTRIBUIȚI
laurentiu achimescu, curtea de conturi, djts, arges

Directorul DJST Argeș fuge o dată la câteva zile la București să discute cu reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului pentru a-și prelungi mandatul. Laurențiu Achimescu ar trebui să iasă la pensie în luna februarie a anului viitor, dar, din câte se pare, nu vrea nici în ruptul capului să lase conducerea Direcției Județene de Sport și Tineret.

Achimescu ar putea să mai stea încă trei ani în fruntea DJST Argeș, cu prelungire din an în an, dar din cauza relației catastrofale pe care o are cu ministerul, dar și cu alte instituții publice din județ, este imposibil de crezut că actuala Coaliție de Guvernare și conducerea Ministerului Tineretului și Sportului vor mai accepta prelungirea mandatului lui Achimescu.

Și asta, în condițiile în care, oricum, acesta nu s-a remarcat de-a lungul celor două mandate la DJTS Argeș prin nimic concret profesional, ci doar prin scandaluri cu iz penal, lucru care a făcut ca DJTS Argeș, sub tutela lui Achimeschu, să fie izolată institutional, atât la nivel local, cât și ministerial. Dovadă stă și faptul că, de exemplu, comparativ cu alte direcții din țară, DJTS Argeș, nu a mai primit niciun fel de sume pentru investiții din anul 2013.

Sumele primite, motivul zecilor de controale ale Curții de Conturi

În ultimii ani, sediul DJTS Argeș a fost călcat de nenumărate ori de inspectorii Curții de Conturi Argeș, cât și de Corpul de Control al Ministerului Tineretului și Sportului. Motivul? Sumele primite pentru reabilitarea Bazei Sportive Pitești și Baza de la Nucșoara.

Astfel, între anii 2014-2017, concluzia rapoartelor era următoarea:”recomandăm inaintarea prezentului raport către organele de cercetare penăla”.

Din nefericire, inexplicabil, lucrurile stagnează din acest punct de vedere, iar Achimescu își vede liniștit de orele de program în care nu face nimic. Din tot acest lucru, are de pierdut întreaga instituție, care se zbate de ani buni într-un anonimat desăvârșit, și asta pentru că nimeni nu știe pe ce își câștigă banii angajații, iar sportul și tineretul argeșean nu beneficiază absolut deloc de sprijinul acestei autorități.

În concluzie, se așteaptă ca, măcar, în al 12lea ceasc, Ministerul Tineretului și sportului săa ia măsuri și să aducă instituția pe o cale normală.