Acord major în coaliție: Mircea Drăghici, sprijinit de PSD, ALDE, UDMR și minorități pentru șefia AEP

DISTRIBUIȚI

Deputatul Mircea Drăghici va fi propus de PSD pentru funcția de președintel al Autorității Electorale Permanent (AEP), potrivit unei decizii luate de social-democrați în ședința de marți a CEx.

n urma discuțiilor politice, Mircea Drăghici a obținut sprijinul PSD, ALDE, UDMR și minorități pentru a prelua șefia AEP. Votul în plenul reunit va fi în următoarele zile.

Preşedintele AEP, Daniel Barbu, a demisionat luni din funcţie pentru a candida la alegerile europarlamentare. El a declarat că nu este sigură candidatura sa, dar că a vrut să evite o „incompatibilitate etică”.

„Ar fi fost o incompatibilitate etică să mai rămân. Că voi fi candidat sau nu nu ţine de mine, nu decid eu, dar ideea că numele meu e luat în considerare pentru o eventuală candidatură m-a obligat să renunţ la poziţia de la autoritatea electorală”, a spus, pentru MEDIAFAX, Daniel Barbu.

Mircea Drăghici, propus de Viorica Dăncilă, a anunţat, sâmbătă pe Facebook, că îşi va retrage candidatura pentru portofoliul Transporturi, în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis nu a dat niciun răspuns în legătură cu nominalizarea sa în funcţie.

Ulterior Dăncilă i-a trimis o scrisoare lui Iohannis în care îl anunța asupra retragerii lui Drăghici de la portofoliului Transporturi.

CEx al PSD a decis nominalizarea lui Daniel Suciu și a lui Răzvan Cuc la ministerele Dezvoltării și Transporturilor, șeful Executivului anunțând că va trimite miercuri propunerile la Cotroceni și că îl va și suna pe șeful statului.