Acţiune în forţă a inspectorilor ITM. Barurile din Argeş controlate la sânge

DISTRIBUIȚI
razie politie baruri

Ultimul weekend din luna august a fost  unul foarte încărcat pentru patronii localurilor din Argeş. Aceştia  au avut parte de multe controale care, se pare că s-au soldat cu sancţiuni drastice. Localurile argeşene au fost călcate de inspectorii ITM care nu au venit singuri ci împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei. Acestea au decis ca în perioada 31 august- 2 septembrie să efectueze controale de amploare în cluburile, barurile şi discotecile din judeţ, atât ziua cât şi noaptea.

Amenzi de 90.000 lei

 Sfârşitul lunii august a fost unul intens pentru patronii localurilor din Argeş. Mai multe cluburi din Piteşti au avut parte de invitaţi surpriză: inspectorii ITM Argeş care nu au mers singuri în control, ci însoţiţi de reprezentanţi ai Poliţiei. Printre cluburile verificate de aceştia se numără: La Strada, Monte Carlo dar şi mai multe firme de catering din judeţ. Majoritatea barurilor, restaurantelor sau pub-urilor din Piteşti dar şi din Curtea de Argeş, Deduleşti sau Albota  au fost controlate, mulţi dintre ei fiind sancţionaţi drastic. În cadrul acestei acţiuni au fost descoperite nouă persoane care munceau la negru, valoarea amenzilor ridicându-se la suma de 90.000  lei. Firmele controlate la care au fost descoperite persoane care munceau fără forme legale de angajare sunt: Opri Impex General (Curtea de Argeş- o persoană la negru- amendă- 10.000 lei), House Festa (Curtea de Argeş- o persoană la negru- amendă- 10.000 lei), IL Picolo Cuoco (catering zona Big-o persoană la negru- amendă- 10.000 lei), Mariris Com (La Strada-o persoană la negru- amendă- 10.000 lei), Ricosla (Monte Carlo-o persoană la negru- amendă- 10.000 lei), Blue Velvet Best (catering Lear- o persoană la negru- amendă- 10.000 lei), Gabi&Laura Invest (o persoană la negru- amendă- 10.000 lei), Udup Tomis (Albota-o persoană la negru- amendă- 10.000 lei) şi Com Divers (Deduleşti-o persoană la negru- amendă- 10.000 lei).

Discotecile din Domneşti şi Corbi amendate pentru muncă la negru

Nici discotecile din Domneşti şi Corbi nu au scăpat de controalele de noapte ale inspectorilor de muncă împreună cu reprezentanţi ai poliţiei. Şi aici au fost găsite nereguli în ceea ce priveşte munca la negru. Au fost controlate patru discoteci. La discoteca din Domneşti (IF Iordache Georgiana) a fost descoperită o persoană care muncea la negru, reprezentantul societăţii fiind sancţionat cu 10.000 lei. Deasemenea şi la discoteca din Corbi (Marax Disco Bar) a fost găsită o persoană care muncea fără forme legale, şi în această situaţie patronul societăţii fiind sancţionat cu 10.000 lei. În continuare inspectorii de muncă spun că vor intensifica aceste controale cu scopul de a combate fenomenul de muncă la negru. Andreea Matei