Acum! Proxeneții din Dosarul „Loverboy” în fața judecătorilor!

DISTRIBUIȚI

În aceste momente, cei 33 de proxeneți arestați în Dosarul „Loverboy” au fost aduși în fața magitraților de la Curtea de Apel Pitești. Inculpații au contestat arestul preventiv, încercând astfel să scape din închisoare.

Mai mult, rudele și prietenii proxeneților au venit la Curtea de Apel Pitești pentru a-i vedea preț de câteva secunde și pentru a încerca să vorbească.

Vă reamintim că acțiunea de la sfârșitul lunii iunie s-a înscris într-o serie mai ampla de activități desfășurate în cadrul Echipei Comune de Anchetă constituite între autoritățile judiciare din România, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord şi Regatul Belgiei. Proxeneții obligau femeile să „se vândă” atât în România, cât și în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Belgia, Elveţia, Germania, Cehia şi Spania.

Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2009, membrii celor 4 grupuri infracţionale organizate ar fi recrutat prin inducere în eroare sau ar fi determinat mai multe tinere în vederea practicării prostituţiei în Elveţia, Germania, Marea Britanie, Belgia, Cehia şi Spania (zona Ibiza). Banii astfel obținuți ar fi fost folosiți la cumpărarea de bunuri pe numele membrilor grupurilor infracţionale organizate sau pe numele unor persoane din anturajul acestora. Din cercetările efectuate au rezultat indicii că persoanele în cauză ar fi obţinut din activitatea infracţională importante sume de bani, doar prin transferuri bancare obţinând circa 5.000.000 de euro.

În urma perchezițiilor, au fost ridicați 151.910 euro, 170.483 de lei, 30.100  de franci elvețieni, 720 de dolari americani, 3.800 de coroane suedeze, 24 de laptop-uri, 92 de smartphone-uri,  9 tablete, 500 de grame de aur, în bijuterii,  un grinder, un pistol cu aer comprimat și 4 cartușe de carabină deținute ilegal, 34  de ceasuri de lux , în valoare estimată de circa 210.000 de euro. De asemenea, s-a instituit sechestru asigurator pe 2 terenuri (estimate la circa 100.000 de euro), 8 autoturisme de lux (estimate la 200.000 de euro) și 8 imobile (estimate la 1.200.000 de euro). Eurojust a asigurat suportul operațional și financiar necesar constituirii și desfășurării activităților operaționale aferente acestei echipe. Europol a facilitat schimbul de informații între statele implicate prin organizarea de întâlniri operaționale și a oferit sprijin analitic inclusiv prin prezența unui birou mobil în România, pe durata acțiunii. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Argeş și al jandarmilor.