prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Acum! Scandal monstru în Consiliul Local Pitești! Jigniri și acuzații între pesediști și liberali!

Dezbateri aprins e în aceste momente în Consiliul Local Pitești între consilierii locali pentru organizarea unui referendum prin care piteștenii să fie întrebați ce își doresc în Pădurea Trivale: pădure parc sau arie protejată. Pe de o parte, Ana Stan a spus că acest proiect nu ar fi oportun și există riscul ca să nu fie întrunit cvorumul necesar, iar astfel se vor cheltui bani degeaba. „Nu este oportun acum. Efectele hotărârii sunt suspendate până când instanța nu se pronunță” a argumentat Ana Stan.

În contraargument, vicele Mihai Mihăilescu (USR) a spus că este un proiect pentru care piteștenii trebuie să decidă. „Venim cu această propunere de bun simț. Trebuie să ținem cont că toate partidele au venit cu un proiect prin care se suține declararea pădurii în arie protejată și fiind o problemă pentru cetățeni este oportun să îi întrebăm ce își doresc pentru pădurea Trivale” a spus Mihăilescu.

De asemenea, Mihai Coteț (PNL) a spus că este mult prea mult ca cineva să declare că nu este oportun ca piteștenii să fie întrebați când vine vorba despre proiectele implementate în oraș. Mai mult, acesta a adus în discuție una dintre cele mai cunoscute investiții din centrul orașului, care a fost făcută cu o sumă mare, pentru care nimeni nu răspunde. „Cred că e prea mult să spunem că nu este oportun să prganizezi un referendum. E prea mult să spui că nu este oportun să întrebi cetățenii ce își doresc. Este absurd că la ultimele alegeri a fost o prezență slabă și nu este oportun. Avem o divergență de opinie. Eu vă respect părerea, vă rog să o respectați și pe a mea. Doar că avem niște argumente legate de chestiuni financiare sau nu e oportun este prea mult. Dacă vorbim de costuri, avem un WC de 400.000 euro în centrul orașului. Acolo cine răspunde?” a spus Coteț.

În discuție a intervenit și Dumitru Tudosoiu, care a încercat să clarifice lucrurile, susținând că majoritatea aleșilor locali au aprobat o cerere prin care cele 165 hectare să fie declarate pădure-parc. „În hotărârea pe care am arătat-o în pădure parc, noi nu am făcut altceva decât să cerem pentru cele 160 hectare pădure parc. Vezi adunări adhoc, vezi declarații politice în mediul online. O să votez „nu total” acest proiect. Atât timp cât prefectul PNL a atacat în instanță proiectul, trebuie să așteptăm să vedem ce decide instanța. Rugămintea mea, până când se exprimă instanța, este să fim mai reținuți” a spus Tudosoiu.

Ulterior, spiritele s-au încins, iar consilierii locali din amebele tabere și-au adus acuzații grave legate de semnăturile strțnse liberali, dar și scopurile ascunse din partea majorității pentru declararea Pădurii Trivale în pădure-parc.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs