Acum! Turişti blocaţi în munţi!

4
salvamont mo

Mai multe echipaje de jandarmi, salvamontişti, poliţişti şi localnici intervin în judeţul Vâlcea pentru salvarea a 22 de turişti care au rămas blocaţi la o cabană din apropierea Vârfului lui Roman, în zona Horezu. Între turişti se află şi nouă copii, dar nimeni nu a solicitat ajutor medical, potrivit news.ro.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vâlcea, mai multe echipaje de jandarmi, salvamontişti, poliţişti şi localnici intervin pentru salvarea a 22 de persoane care au rămas blocate la o cabană din apropierea Vârfului lui Roman, în zona Horezu.

Persoanele respective au petrecut Revelionul la cabană, iar în cursul zilei de marţi au fost avertizate că urmează să ningă, însă au preferat să mai rămână.

Miercuri au dorit să plece, însă nu pot să se deplaseze cu maşinile.

Între turişti sunt şi nouă copii, dar nimeni nu a solicitat ajutor medical până la ora transmiterii acestei ştiri.

În zonă se intervine pentru deszăpezire, astfel încât turiştii să poată pleca cu maşinile.

Primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu, a declarat, la Digi24, că drumul către cabana unde sunt blocaţi turiştii este oficial închis, existând un panou de informare chiar la intrarea pe drumuil către cabană. Turiştii au urcat cu maşini de teren.

În plus, primarul a precizat că turiştii au fost ”semi-violenţi” cu cei care le-au atras atenţia să coboare în cursul zilei de marţi, întrucât vremea se va strica şi va ninge.

Edilul a explicat că în zonă se intervine cu utilaje de deszăpezire, astfel încât drumul să fie curăţat, însă ultilajele vor ajunge la turişti în jurul orei 15.00.

La rândul lor, reprezentanţii Jandarmeriei Române au anunţat că turiştii au solicitat prin apel 112 sprijinul jandarmilor montani şi al salvamontiştilor.

”Operaţiunea este în desfăşurare, jandarmii şi salvamontiştii, ajutaţi de vehicule speciale, au plecat deja în căutarea acestora”, transmite Jandarmeria Română pe pagina de Facebook.