Acuzat că a înlocuit aurul cu … tinichele

10

Acuzat că a înlocuit aurul cu … tinichele! A ţinut-o tot aşa până a obţinut suma de 23.000 de lei, în schimbul unor contracte fictive făcute pe numele unor foşti clienţi ai Casei de Amanet din Câmpulung.

Patronul fostului angajat susţine că a luat-o pe drumul aurului şi a ajuns la concluzia că nici unul dintre clienţii care figurau în contracte că şi-a fi amanetat aurul nu a trecut pragul firmei sale în tot acest timp, după ce a verificat toate imaginile de pe camerele de supraveghere.

Pentru a putea face toate aceste lucruri, se pare că fostul angajat înlocuia substanţa de verificare a aurului cu apă de la robinet.

,,Verificând soluţia prin aplicare palmara, am constatat că tot conţinutul acesteia fusese schimbat cu apa de la robinet. Ulterior, am purces la verificarea camerelor de supraveghere, pentru a determina dacă clienţii cu care s-au încheiat respectivele contracte au intrat în realitate în amanet să încheie aceste contracte, având în vedere că toate aceste contracte prezentau aceeaşi semnătură în dreptul clienţilor, deşi erau emise pe nume diferite. Urmărind camerele, comisia constată că niciunul dintre clienţii care apăreau pe contractele de amanet nu au intrat în amanet, în zilele şi la orele specificate pe contracte, în respectivul punct de lucru.

Dându-şi seama de gravitatea situaţiei şi de suma colosală care se adunase deja din aceste contracte care s-au dovedit a fi fictive, C.C mărturiseşte că a încheiat contracte fictive, cu clienţii aleşi aleatoriu din baza de date a firmei, iar toate sumele de bani aferente acestor contracte şi i-a însuşit, în nume propriu, soluţia de verificare fiind schimbată cu apă de la robinet tot de către acesta, pentru a induce în eroare comisia de inventariere, în cazul vreunui control.

Ulterior, recunoaşte şi că a cumpărat de pe olx.ro telefoane de marcă defecte, la preţuri derizorii (Iphone 7 plus, LG, Laptop HP) cu care, de asemenea, a încheiat contracte fictive, introducându-le în gestiune şi însuşindu-şi sumele de bani respective, la preţuri exorbitante. Mai mult, recunoaşte de bună voie, în faţa comisiei de inventariere, că toţi banii luaţi în acest mod din firmă au fost jucaţi la păcănele, în zona centrală a oraşului Câmpulung, aşa cum, de altfel, majoritatea clienţilor firmei ne-au anunţat ulterior ca fiind adevărat, acesta fiind văzut noapte de noapte de către aceştia, jucând”, a declarat patronul Casei de Amanet.