Adevăratul film al CJ Argeș despre Centenar: plimbări cu flacăra și investiții zero! VIDEO

4

Consiliul Județean Argeș a realizat un filmuleț prin care ar vrea să arăte cât de frumoasa a fost acțiunea Flacăra Centenarului.

Realitatea este total diferită față de cele prezentate: drumurile județene sunt pline de cratere, spitalele se închid pentru că unii medici nu vor să plece din oraș preț de câteva ore pe săptămână, iar lipsa de viziune a făcut ca la o sută de ani județul care l-a dat pe Regele neîncoronat al Unirii să aibă o plimbare cu „flăcărica” prin comune.

Dan Manu și angajații CJ Argeș au reușit să vină cu două idei de când au preluat conducerea. Este vorba de „Flacăra Centenarului” și „Argeșeni – valori naționale”. Ca și concept, cele două păreau inițial de bun augur. Chiar ceva care ar fi putut face Argeșul cunoscut la nivel național, dacă nu și mondial. În schimb, totul s-a rezumat la punerea unei candele la Monumentele Eroilor din anumite localități alese pe unele criterii știute doar de ei și o împărțire de diplome de excelență. Și asta între ei.

Au trecut o sută de ani de la Marea Unire. Personalitățile care au făcut acest lucru nu au fost evocate. Noroc cu liberalii că și-au adus aminte că pe la Ștefănești a trăit și a condus țara IC Brătianu. În rest, s-au făcut slujbe de pomenire cu „pomelnicele” citite de pe monumente. Altfel, nici soldații căzuți pe front nu erau amintiți…

La sfârșitul acțiunii Flăcării, Dan Manu a prezentat discursurile ținute de el și de câtiva oameni de cultură despre ce a însemnat 1918 pentru România. Problema apare în momentul în catre aproape trei sferturi din filmuleț este dedicat președintelui CJ Argeș, pe tiparul „trăiască conducătorul nostru iubit”.

Echipa tehnică de la Obiectiv de Argeș s-a gândit și a modificat puțin filmul prezentat, adăugând, pe baza discursurilor, momente din Anul Centenar.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din județul Argeș, dar şi din întreaga țară, te așteptăm și pe pagina de Facebook