Administrația Bazinală Argeș – Vedea, amenzi drastice pe platforma Auchan Bradu!

59

Retail Park Pitești, complexul în care se află Auchan Bradu și mai multe firme de renume, a avut mai tot timpul probleme cu stația de epurare. Neregulile pot fi constatate și de un copil de școală primară deoarece mirosul degajat este aproape insuportabil și este aproape inexplicabil cum o firmă cu un asemenea calibru nu a luat măsuri până în acest moment.

Problemele au fost sesizate de mai multe ori, iar, din câte se pare, conducerea Retail Park Pitești nu a luat nicio măsură pentru a îndrepta situația. Administrația Bazinală Argeș Vedea a fost în control timp de patru zile, pentru a constata dacă este un caz singular sau problema persistă și a certificat faptul că stația de epurare de la Retail Park Pitești nu funcționează în parametrii legali. Mai exact, concentrația la stație depășește limitele declarate în autorizația de funcționare.  Mai pe românește, s-au declarat anumite valori în cererea de autorizație, iar realitatea este cu totul alta.

Acum, se pare că situația nu este foarte roz pentru conducerea complexului în care se află hipermaketurile Auchan Bradu, JYSK, Brico Store. Mai exact, în urma controalelor, Administrația Bazinală Argeș-Vedea a amendat Retail Park și le-a impus o serie de măsuri foarte clare, iar în cazul am corectatîn care nu le vor duce la îndeplinire, vor fi urmări foarte grele.

Spre exemplu, una dintre consecințe ar fi suspendarea autorizației de gospodărire a apei de către DAAV, fapt ce ar însemna că societatea nu ar mai putea folosi apa în complex, astfel încât abgajații și clienții nu vor putea să meargă la baie, nici măcar să se spele pe mâini, nu mai vorbim de altceva… Asta ar însemna, ca o soluție de urgență, ca în parcarea complexului și în incinta hipermarketurilor să fie puse toalete ecologice.