Administratori de firmă trimiși în judecată de DNA. Află motivul

Trei administratori ai unor societăți comerciale  au fostr trimiși în judecată de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Pitești. Selim Negm  Mohamed Mahmoud Ahmed, Titus Iliuță și Marius Gheorghe Batin sunt acuzați de tenativă și respectiv complicitate la tentativa la infracțiunea de „stabilire cu rea-credință de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor, având ca rezultat obținerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlul de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat”, dar și fals în înscrisuri, fals în declarații și evaziune fiscală.
 Circuit fictiv al mărfii supraevaluate
Din rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupție reiese că  Selim Negm  Mohamed Mahmoud Ahmed, asociat și administrator al unei societăți comerciale, în scopul obținerii, fără drept, a unor sume de bani cu titlul de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat al statului, a creat un circuit fictiv de achiziții și livrare a peste 260 de mii de  bucăți tuburi electronice uzate fizic și moral, dar a căror valoare a fost stabilită în mod nereal la suma de 30.367.168,58 lei, TVA 4.848.539,52 lei. Bărbatul a fost ajutat de Titus Iliuță și Marius Gheorghe Batin și ei administratori ai unor societăți comerciale. Astfel, cei trei au dezvoltat un circuit fictiv de achiziție-livrare a acestor echipamente electrice, al căror preț l-au supraevaluat în mod nejustificat, întocmind în acest sens mai multe documente fiscale false.
În cauză, nu s-a reținut producerea unei pagube bugetului de stat, având în vedere că infracțiunea de evaziune fiscală a rămas în faza tentativei. Dosarul va fi judecat de către magistrații Tribunalului Argeș.