Adrian Bughiu: „Acesta este lucrul care denotă o iresponsabilitate criminală a actualilor guvernanți”

Adrian Bughiu a lansat o serie de critici dure după ce Guvernul Orban a decis să schimbe echipa de conducere a Prefecturii Argeș. Fostul subprefect susține că a fost o greșeală imensă ca Executiv să facă schimbări în condițiile în care Argeșul este lider la numărul de noi cazuri zilnice de infectare cu COVID-19 și să aducă oameni care nu cunosc directorii instituțiilor sau primarii.

„După o foarte lungă perioadă, am avut primele zile de respiro, după înlocuirea mea din funcția de subprefect de Argeș, lucru care, paradoxal, a venit cumva ca o ușurare. Poate detaliez altă dată…

Cu „mintea odihnită”, am făcut succint o analiză subiectivă, dar realistă zic eu, a deciziei politice care a dus la înlocuirea mea:

Profesional, nu am ce sa-mi reprosez. Probabil, nici „ei”!

Permanent, am fost „omul de echipă”, atât în interiorul, cât și în exteriorul instituției.

În ultimii 2 ani, am fost principalul vector de dialog între Instituția Prefectului și membrii Colegiului Prefectural, respectiv primari – INDIFERENT DE CULOAREA POLITICĂ!!!

Alături de colegii mei, am reușit să fiu un liant, o curea de transmisie, între prefectură si alte organisme ale statului, într-un sistem imperfect.

Împreună cu ceilalți angajați din prefectură, am tratat pe toată lumea cu aceeași măsură, fără să politizez în vreun fel funcția, vreodată!

Lăsând modestia deoparte, mandatul meu cred că poate fi caracterizat prin echilibru, echidistanță, transparență și disponibilitate. Calități pe care le-am câștigat în experiența administrativă anterioară, dar pe care le-am desăvârșit aici, cu sprijinul nemijlocit al colegilor din prefectură și din celelalte deconcentrate!

Nu judec decizia, pentru că vorbim despre o numire politică (deși, paradoxal, funcția este una eminamente apolitică). Și nici nu vreau să dau de înțeles că eram vital în angrenajul organigramei, pentru că știți cum se spune „sunt pline cimitirele de oameni de neînlocuit”.

Dar!!!!

– În condițiile în care Argeșul este în topul județelor cu pozitivați, de o lungă perioadă de timp

– În condiţiile în care, în județ există 2 localități carantinate și posibilitatea carantinării altora, din cauza extinderii necontrolate a virusului

– În condiţiile în care, prefectul prin CJSU, a aplicat restricţii fără precedent (și fără fundament, zic eu), care au afectat dramatic din punct de vedere financiar activitatea mai multor categorii economice

– În condițiile în care Instituția Prefectului este implicată cu întreg colectivul în organizarea alegerilor locale

– În conditiile în care, deschiderea anului scolar bate la ușă, lucru care implică masuri deosebite din partea instituției prefectului…

Distribuie prietenilor

Deci, în condițiile astea EXTREME, Guvernul consideră potrivit să înlocuiască POLITIC (nicidecum profesional) un subprefect, hai să zicem „cel putin ancorat în realitățile județului ”,cu un funcționar a cărei singură legatură cu Argeșul este faptul că s-a născut în județ.

Acesta este lucrul care denotă o iresponsabilitate criminală a actualilor guvernanți, o nepăsare cinică față de argeșeni, o jignire față de de bolnavii aflați pe patul de spital, față de patronii aflați in dificultate și care astepta solutii de la autorități!!” a spus Adrian Bughiu.

„Nu vi se pare inconștiență cronică??? Totul pe posibila suferință a argeșenilor…”

De asemenea, Adrian Bughiu mai spune că decizia de schimbare va afecta viața argeșenilor.

„Nu contest profesionalismul actualului subprefect, cu o experiență administrativă bogată. Nu-l cunosc, dar am auzit lucruri vrednice despre domnia sa, să-i dea Dumnezeu sănătate.

Dar, cam ce soluții ar putea primi argeșenii (în această perioadă complicată, în care orice detaliu contează) de la un subprefect care nu cunoaste bine localitațile județului, care nu cunoaste șefii serviciilor deconcentrare, respectiv membrii CJSU, care nu cunoaste conducătorii instituțiilor de forță din Argeș, care habar nu are de particularitațile județului???

Nu vi se pare inconștiență cronică??? Totul pe posibila suferință a argeșenilor…

În fine, are cine să-i judece! Și nu doar moral…” a continuat Adrian Bughiu.

„Ce partid de impotenți este cel care nu găsește în tot activul său județean de cadre, un cetățean onest și pregătit, care să poată să îndeplinească cu decență funcția de subprefect???”

Decizia de a aduce un subprefect, cu atribuții de prefect, este o jignire la adresa membrilor PNL din Argeș, mai susține Adrian Bughiu.

„În plus, ce partid de impotenți este cel care nu găsește în tot activul său județean de cadre, un cetățean onest și pregătit, care să poată să îndeplinească cu decență funcția de subprefect??? Adică să fii nevoit să imporți „specialiști”, de la centru!! Pffff…

A fost în primul rând o jignire față de funcționarii peneliști argeșeni care se calificau pentru această înaltă responsabilitate și care nu erau nici puțini ca număr, nici ca pregătire profesională! Cu câțiva dintre ei sunt chiar prieten…

Asta mie mi s-a părut incredibil și am interpretat-o ca o lipsa de încredere a liderilor, centrali sau județeni (habar nu am) față de activul județean de partid.

Halal, zău! Sunt subiectiv, exagerez??

În fine, eu rămân același, dar mai relaxat!

Să ne vedem sănătoși!” a adăugat Bughiu.