ADRIAN MIUŢESCU: ” IPOCRIZIA LUI CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU A AJUNS LA PAROXISM ! “

2

Cum bine se ştie, Autostrada Piteşti-Sibiu este una dintre temele care au suscitat dezbateri şi confruntări, iar de data asta cel care dă măsura unei ipocrizii greu de imaginat este Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta a declarat că proiectul autostrăzii Piteşti-Sibiu, ca şi alte proiecte de infrastructură “ar fi trebuit să ajungă la maturitate, astfel de proiecte nefiind ca vinul, îl pui în cămară şi devin mai bune cu timpul. Nu! Trebuie să lucrezi la ele, să le împingi, să le elaborezi.”

Adrian Miuţescu a declarat: “Păi, dacă domnul Tăriceanu este nemulţumit că proiectele de infrastructură nu ajung la maturitate şi deci că ministrul transporturilor nu-şi face treaba, de ce atunci când PNL a depus o moţiune simplă împotriva acestui ministru incompetent al transporturilor, grupul de parlamentari ALDE a votat împotriva moţiunii? Atunci era bun ministrul, iar acum Tăriceanu face declaraţii de imagine împotriva lui? Chiar aşa, crede că poate păcăli o ţară întreagă? Ipocrizia lui Tăriceanu a ajuns la paroxism!”

Declaraţia lui Tăriceanu vine în contextul în care europarlamentarul PSD, Corina Creţu este şi ea în conflict deschis cu guvernul PSD, declarând: “Nu înţeleg această tensiune care s-a creat între mine şi Guvern. Avem bani la Bruxelles pentru proiecte de infrastructură, dar nu avem proiecte.”

Tot aici trebuie să mai adăugăm că guvernele ţărilor est-europene se pot confrunta, în viitor, cu presiuni din ce în ce mai mari privind accesarea fondurilor comunitare dacă nu vor respecta independenţa justiţiei.