Adrian Mutu, gest disperat pentru a-și salva căsnicia!

DISTRIBUIȚI
adrian mutu 3

A vrut să se pocăiască. De ce nu mai trecut Adrian Mutu la Creștinii după Evanghelie! Libertatea a scris în vara lui 2014 despre tentativa ”Briliantului” de a se ”cuminți”, adoptând un nou cult religios. Mutu, 38 de ani, intenționa să devină membru al Bisericii Creştinilor după Evanghelie, convins fiind de fosta soție și de fetele lor. Cunoscut ca un tip petrecăreţ, Adrian ar fi trebuit să-şi adapteze comportamentul la noua religie. Prin trecerea la această credinţă, “Briliantul” urma să renunţe la escapadele nocturne. De asemenea, Creştinii după Evanghelie nu tolerează relaţiile extraconjugale: ”Apelăm la invățătura Sfinte Scripturi: ce-a unit Dumnezeu, omul să nu despartă! Ai făcut legământul, ai implinit ce spune Sfânta Scriptură”. Tocmai când decisese să se pocăiască, promitându-i Consuelei că nu va mai călca strâmb și vor rămâne împreună, pentru Mutu au început probleme în al doilea mariaj. Iar disputa legală cu dominicanca s-a finalizat abia în această iarnă, lucru ce i-a permis directorului general de la Dinamo să oficializeze religios relația cu Sandra. Slalomul lui printre căsătorii l-a determinat să renunțe la ideea de a trece la Creștinii după Evanghelie.

”Doar prin credinţă şi pocăinţă viaţa unui om se schimbă radical. Nimeni şi nimic nu poate face o astfel de schimbare. Iar aceasta aduce pace bucurie atât în sufletul omului, cât și în familie. În acelaşi timp, o viaţă schimbată prin Evanghelie are puterea de a schimba alte vieţi, alte familii şi întreaga societate” – Virgil Achihai, președintele Biserica Creștină după Evanghelie.

De ce nu mai trecut Adrian Mutu la Creștinii după Evanghelie! ”Și dacă ar fi venit la noi, nu l-am fi primit”

”Faptul că Mutu va fi creștin după Evanghelie a fost ca o apă de ploaie, ca o picătură într-un pahar cu apă! Știu că soția, Consuelo, era membră devotată a cultului ”Frații în Hristos”, care funcționează în America Centrală și are adepți și în Republica Dominicană. Iar Adrian citea Biblie, folosea mereu pilde din Sfânta Scriptură. Dar cele două culte nu trebuie confundate! La noi, căsătoriile multiple nu sunt acceptate decțât dacă rămâi văduv! Intrarea lui în biserica noastră, așadar, a fost doar la stadiul de tatonare. Și dacă ar fi dorit asta, nu l-am fi primit! Vorbim în teorie, pentru că, în practică, mai sunt câte unii și la noi care te primesc dacă ai un nume faimos”, a completat Virgil Achihai. ”Pe de altă parte, oricine altcineva, faimos sau necunoscut, bogat sau sărac, având o culoare a pielii sau alta, dacă indeplineşte condiţiile, poate deveni membru al Bisericii, şi aceasta în mod public, nu în secret” – Virgil Achihai. Spre deosebire de creştinii ortodocşi, creștinii evanghelici nu au preot, ci prezbiteri, predicatori. De asemenea, nu au icoane şi nici lumânări. Creştinii după Evanghelie nu îşi botează copiii în pruncie, ci la maturitate, atunci când pot mărturisi singuri credința lor în Mântuitorul, potrivit exemplelor din Sfânta Scriptură. Adrian Mutu şi Sandra Bachici s-au logodit pe 1 ianuarie 2016, în Cuba. Evenimentul a avut loc pe o plajă, acolo unde Sandra a fost dusă de fotbalist pentru a cina. Căsătoria religioasă a avut loc de Valentines Day, în acest an. Iar în câteva zile, Sandra va aduce pe lume un băiețel.