Adrian Streinu Cercel, reacție dură: ”Nu vă spălați, nu purtați mască, niciun fel de problemă, dar atunci să nu vă mirați că…”

0

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş a avut recent o reacție dură la adresa populației, spunând încă o data că aceștia trebuie să respecte toate regulile. Asta pentru a nu se îmbolnăvi și a transmite virusul mai departe, mai ales în contextul în care numărul cazurilor de coronavirus este într-o creștere accelerată în momentul de față.

Distribuie prietenilor

„Noi ne așteptăm ca într-un viitor nu foarte îndepărtat – și aici este problema de câteva săptămâni – numărul pacienților să crească dacă lumea nu înțelege că trebuie să se păzească. Nimeni nu îi poate păzi să nu se îmbolnăvească, dacă nici ei nu se păzesc pe ei înșiși. Mai mult decât atât, contaminându-se și infectându-se, evident că vor da acest virus și celor din jurul lor. Eu nu înțeleg de ce lumea este atât de reticentă la măsurile uzuale de igienă și de igienă comunitară. Nu vă spălați, nu purtați mască, niciun fel de problemă, dar atunci să nu vă mirați că vă îmbolnăviți. Atât de simplă este această problemă. Altfel, evident că nu vom putea face față foarte mult avalanșei de pacienți.

Eu spun, de nu știu când, să țină masca din momentul în care ies pe ușă și până se întorc înapoi acasă. Cei care refuză să poarte mască zicând că este botniță să se uite în dicționarul explicativ al limbii române, să vadă care este diferența între botniță și mască. Masca trebuie să fie prietenul vostru. Dacă nu priviți masca ca pe un prieten, ci ca pe un dușman atunci să nu mă întrebați de ce vă îmbolnăviți. Atât de simplu este. Stăm în această mască. La început am spus că această mască va fi cea care va face diferența din punct de vedere al dinamicii procesului pandemic”, explică Streinu Cercel.