Află care este prima țară care vaccinează în masă împotriva COVID-19!

China este prima țară care a început vaccinarea în masă înpotriva noului coronavirus. Potrivit CNBC, China creşte rapid numărul persoanelor care sunt injectate cu vaccinurile sale experimentale, oferind un vaccin populaţiei, în timp ce o companie de biotehnologie oferă un altul gratuit studenţilor care pleacă în străinătate.

Oraşul Jiaxing, situat la sud de Shanghai, oferă un vaccin în curs de dezvoltare de către compania Sinovac. Grupurile cu risc ridicat, inclusiv persoanele care sunt ”responsabile de operaţiunile de bază ale oraşului”, vor avea prioritate, dar se pot înscrie şi rezidenţii care au nevoie urgentă să fie vaccinate. Vaccinul se află în etapa finală a studiilor clinice, dar nu a fost încă aprobat. Autorităţile oraşului au declarat că vaccinul este furnizat sub autorizaţie de urgenţă.

Distribuie prietenilor

China National Biotech Group, o altă companie chineză de vaccinuri, oferă vaccinul gratuit studenţilor care studiază în străinătate în cadrul unei strategii despre care experţii în sănătate spun că ridică probleme de siguranţă şi etice.

Companiile farmaceutice chineze au cinci vaccinuri în etapele finale ale studiilor clinice, dar niciunul nu este aprobat pentru uz public.