Află care sunt cele mai căutate specializări la Universitatea din Pitești!

DISTRIBUIȚI

Chiar dacă tinerii absolvenți de liceu intră la Universitatea din Pitești pe bază de dosar, după sesiunea din vară au rămas sute de locuri libere la specializările din cadrul facultăților. Astfel, în sesiunea de admitere din toamnă, unele specializări au fost ocupate total, fiind cazuri unde sunt mai mulți candidați decât capacitatea maximă, iar la altele niciun elev nu a optat. Printre cele mai căutate studii de licență din Pitești sunt Kinetoterapia și Autovehicule rutiere, iar la polul opus, elevii nu au vrut să se licențieze în Inginerie Economică Industrială, în Limba Franceză sau în Economie și Afaceri Industriale.
Bătaie pe locuri la Kinetoterapie și AR
Anul acesta absolvenții de liceu se bat pe locurile de la specializările Kinetoterapie și Autovehicule Rutiere. În cazul primei specializări, toate cele 60 de locuri disponibile au fost ocupate, astfel încât în sesiunea de toamnă nu a mai fost nici un loc. În cazul specializării Autovehicule Rutiere din cadrul Facultății de Mecanică și Tehnologie, candidații vor fi selectați în urma dosarului de admitere din cauză că sunt mai mulți pretendenți decât locurile disponibile. Mai exact, după sesiunea de toamnă, 100 de viitori studenți se luptă să intre pe cele 90 de locuri. Pe următorul loc în topul specializărilor căutate este Tehnologia construcțiilor de mașini, unde au optat 69 de elevi pentru cele 60 de locuri.
Ingineria mediului, Horticultura și Franceza, ocolite de viitorii studenți
Elevii care au promovat Bacalaureatul și au dorit să își continue studiile par să ocolească anumite specializări din cadrul Universității din Pitești. Cu toate că în anii trecuți era bătaie pe locurile de la Ingineria Mediului, anul acesta doar 13 elevi au optat să studieze la această specializare. Aceeași situație se întâmplă și la specializările Horticultură și Limba și literatura franceză, unde doar 10 viitori studenți au ales să meargă în continuare. Potrivit datelor furnizate de Universitatea din Pitești nici jurnalismul nu mai este la căutare, anul acesta înscriindu-se doar 13 viitori jurnaliști.
Data limită de înscriere – 10 septembrie
Sâmbătă, 10 septembrie, este data limită până la care se pot depune dosarele de înscriere.Admiterea candidaţilor se face prin concurs de admitere, organizat pe bază de dosar, prin evaluarea rezultatelor obţinute la bacalaureat. Taxa de înscriere la concursul de admitere este de 100 lei şi se achită odată cu înscrierea dosarului la concurs.