Află care sunt obiectele pe care specialiștii ne recomandă să nu le împrumutăm niciodată!

0

Specialiștii recomandă ca unele obiecte, chiar dacă uneori este aproape inevitabil, să nu le împrumuți sau împarți cu nimeni. Aceștia justifică că acestea, cu cât le folosești și le atingi mai mult, cu atât sunt mai infectate. Astfel că, împrumutându-le nu facem altceva decât să răspândim virușii și bacteriile.

Specialiștii au făcut astfel și un top al obiectelor care nu trebuie să le împrumuți niciodată și nici să le împarți cu nimeni.

Pixuri

Pixul are cu 46.000 mai multi germeni decat un vas obisnuit de toaleta. Acesta este motivul pentru care dr. Arthur nu imprumuta si nici nu ofera cu imprumut pixuri in locuri publice: „Toata lumea le atinge, iar in spatii precum cabinetele medicale sunt sanse si mai mari sa aiba bacterii sau virusuri.”

Tacamuri

Ceea ce o impiedica pe dr. Arthur sa foloseasca la comun instrumentele de mancare este saliva de pe ele: „Chiar daca tu sau un alt membru al familiei va simtiti bine pe moment, este posibil sa fiti in stadii incipiente ale unei raceli sau gripe si sa nu va dati seama ca sunteti contagiosi. De aceea e mai bine ca fiecare sa-si foloseasca propriul tacam”, spune ea.

Farduri sau pensule de machiaj

Fardurile deschise invita bacteriile sa se dezvolte. Folosirea la comun a machiajului pentru ochi ar putea duce la conjunctivita, in timp ce distribuirea produselor de buze ne expune la mononucleoza, herpes si streptococ.

Căști

Distribuie prietenilor

Căștile care se introduc în ureche strâng ceara, deci și bacterii blocate în aceasta. Împrumutându-le, putem capata infectii, motiv pentru care medicii recomanda sa folosim boxele sau difuzorul daca vrem sa ascultam ceva la comun.

Prosoape

Prosoapele sunt medii propice pentru dezvoltarea si imprastierea bacteriilor pentru ca retin umzeala. Potrivit doctorului Arthur, unele bacterii pot supravietui ore intregi pe suprafete umede, in timp ce ciupercile de piele adora si ele aceste medii calde si lipsite de uscaciune. Mai mai mult decat atat, sunt oameni care nu se spala corect pe maini si isi imprastie bacteriile pe prosop.

Aparate de ras

Nu doar ca aparatele de ras fac schimb de bacterii, dar ele pot raspandi si agenti patogeni precum hepatita B si C. De aceea, ele nu trebuie imprumutate nici macar pentru mici ajustari estetice.

Periuțe de dinți

Gura umana este un teren minunat de reproductie pentru tot felul de bacterii si virusuri: „Microorganismele infectioase sunt depuse pe perii umezi ai periutei si pot fi transmise tuturor celor care o folosesc.

Unghiera

Majoritatea oamenilor nu isi curata in mod regulat unghierele, ba chiar le folosesc la comun cu rudele. In mod similar aparatelor de ras, acestea ar putea intra in contact cu sangele altei persoane si raspandi hepatita C. Desigur, exista si posibilitatea de a raspandi infectii fungice sau bacteriene.   Sursa Peroz.ro