Noi informații despre ”suspectul” Brădet!

DISTRIBUIȚI
badea bradet ecoli pediatrie

Marius Badea, patronul „Brădet” nu exclude posibilitatea ca lotul de 25 de kilograme de brânză să fi fost contaminat în fabrica sa. Acesta a precizat că ciclul de producţie prevede că, la sosirea în fabrică, întreaga cantitate de lapte este supusă procesului de pasteurizare, la 80 de grade, ceea ce înseamnă distrugerea tuturor micro-organismelor, inclusiv bacteria E.coli. Singura intervenţie umană asupra produselor, în rest liniile fiind complet automatizate, este doar la brânzeturi şi caşcavaluri, însă organizarea procesului de producţie prevede controale amănunţite privind igiena personalului la fiecare intrare în tură, dar și a produselor, analize care au fost mereu conforme cu reglementările legale.
Sursă plauzibilă de contaminare: apa
Marius Badea a mai explicat că una din posibilităţile de contaminare ar fi apa pe care o folosesc în producţie, care provine de la reţeaua localităţii Brădetu şi manipularea după ieşirea pe poarta fabricii, în transport sau în magazinele de desfacere.
Badea: „Așteptăm rezultatele analizelor!”
Patronul firmei Brădet a mai spus că așteaptă rezultatele finale ale anchetei inspectorilor. „Igiena şi curăţenia au fost întotdeauna principala noastră preocupare. Să facem produse bune şi sigure pentru consumatori a fost mereu în atenţia noastră! De aceea, e greu de acceptat ce se petrece acum! Nu am vrut nicio clipă, intenţionat, să punem în pericol pe nimeni. Aşteptăm, totuşi, rezultatele analizelor, pentru că ce s-a dat a fost o analiză relativ parţială. De aceea nu pot să spun 100% că nu e vina noastră!” a mai spus Badea.