Află ce schimbări importante intră în vigoare de astăzi!

DISTRIBUIȚI

Prima zi de toamnă aduce vacanțe mai ieftine pe litoral, dar și ajutoare financiare pentru anumite domenii de activitate. Totodată, 1 septembrie este ziua în care Parlamentul își reîncepe activitatea, după vacanța de vară.

Pe Litoral urmează marea reducere de la 1 septembrie, când tarifele scad şi până la jumătate. În plus, vine şi programul „Litoralul pentru toţi”, când vei sta o săptămână la mare cu banii daţi pe o zi în plin sezon. Ediţia de toamnă a programului „Litoralul pentru Toţi” debutează la 1 septembrie, au anunţat, luni, Asociaţia Litoral-Delta Dunării (ALDD) şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), într-un comunicat de presă.

‘Programul special ‘Litoralul pentru Toţi’ suscită, de la an la an, un interes crescut din partea turiştilor, cărora le venim în întâmpinare cu sejururi în extrasezon pe litoralul românesc, la cele mai avantajoase preţuri. Pentru a veni în sprijinul turiştilor, lansarea acestei ediţii beneficiază de aceleaşi tarife maximale recomandate în ediţia de primăvară, în funcţie de categoria de hotel. Ca şi la ediţia precedentă, turiştii beneficiază de o opţiune suplimentară: Litoralul pentru toţi – varianta All Inclusive, care asigură toate cele 3 mese – servite în regim bufet, băuturi incluse, acces gratuit la locuri de joacă pentru copii, piscine, şezlonguri şi umbrele pe plajă’, se arată în comunicat.

În cursul lunii septembrie, iar în octombrie va fi finalizată o strategie pe termen mediu, de cinci ani, pentru acest program, astfel încât toate părțile implicate să își poată face planuri pe un astfel de termen, a declarat, la Realitatea TV, ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

O altă schimbare importantă se referă la noul statut al elevilor, care vor putea din acest an școlar să conteste notele primite și să evalueze, în mod anonim, profesorii.

De asemenea, Guvernul a adoptat un Memorandum prin intermediul căruia operatorii economici din domeniul meşteşugurilor şi artizanatului vor beneficia de ajutor de minimis. Schema va intra în vigoare în luna septembrie 2016, iar perioada estimată în care se vor efectua plăţile ajutorului de minimis este până la finalul anului 2016.