Află ce se va întâmpla cu Nicolescu pe 16 martie!

9
constantin_nicolescu, baroni_psd, condamnare, podul_cateasca

 

Dosarul deschis pe seama podului de la Căteasca a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție iar noul termen stabilit de instanță este 16 martie, dată la care fostul președinte al CJ Argeș va afla ce cale va urma acest dosar. Practic, în urma apelului făcut de părțile intimate, acuzate de infracțiuni de corupție, instanța poate admite prezentarea de noi probe la dosar sau respingerea apelului și judecarea cauzei, lucru ce echivalează cu o nouă piatră de moară atârnată de gâtul lui Nicolescu. Reamintim că în acest dosar, alături de Constantin Nicolescu, inculpați mai sunt Grigore Dobre-patron Zeus, Codruța Mercea, Mihail Nicoară, Iuliana Pintilie, Sabina Bocioacă, Aurelia Florescu, Cristina Dobre, Olga Stancu, Ecaterina Pletoiu și Ionel Didea. Acuzațiile au fost aduse pe marginea construcției noului pod de la Căteasca, lucrare plătită prin fonduri europene. 

 

Apel făcut la condamnările primite în vara lui 2014

 

Apelul făcut la Înalta Curte de Casație și Justiție de părțile intimate în acest dosar a avut la bază sentințele primite de acestea în vara lui 2014. Atunci, Curtea de Apel București a decis condamnarea fostului preşedinte al CJ Argeş la 9 ani şi 6 luni închisoare, a lui Grigore Dobre, patronul firmei Zeus, la 5 ani şi 2 luni, Codruţa Lavinia Mercea, la 4 ani şi 5 luni închisore, consilierul judeţean Mihail Gabriel Nicoară, la 5 ani şi 5 luni, toţi cu executare. Toți ceilalți au primit condamnări cu suspendare. Dosarul a ajuns pe rolul ÎCCJ abia la finele anului trecut după ce Curtea Supremă și-a dat acceptul abia după aproape un an, vizavi de apelul făcut de părțile intimate.  

În acest dosar, Constantin Nicolescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş este acuzat că ar fi accesat fonduri europene pentru podul de la Căteasca cu acte false şi că ar fi dat lucrări de execuţie la acest pod unor firme „de casă“, respectiv firma Zeus. Din anul 2014 şi pînă în noiembrie, anul trecut, judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au redactat motivarea sentinţei şi astfel nu s-a putut începe judecarea  apelului. Fostul președinte al CJ Argeș este închis la Penitenciarul Colibaşi unde îşi execută pedeapsa de 7 ani şi 8 luni închisoare în „dosarul şcolilor“, tot aici aflându-se și omul de afaceri Grigore Dobre, condamnat în acelaşi dosar la 5 ani închisoare.