Află ce spune Dorin Mărășoiu despre autostrada Pitești-Sibiu!

4
autostrada, pitesti, sibiu, marasoiu, cj_arges

Om cu ştate vechi în partid, consilier judeţean încă din 2012, Dorin Mărăşoiu face parte din categoria pesediştilor care nu prea au avut acces la funcţii înalte, nu neapărat pentru că n-ar fi meritat, ci, mai degrabă pentru că n-a prea avut loc. Mai ales pe zona Topoloveni de unde provine şi unde chiar şi-a făcut un nume. De când a fost numit vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Argeş a putut, însă, să demonstreze că administraţia nu-i e străină, ba chiar i se potriveşte. Faptul că nu ocupă o poziţie doar de poză şi chiar ia lucrurile în serios a atras simpatia multora dintre cei cu care lucrează sau colaborează. Care-i va fi drumul politico-administrativ de aici înainte şi ce planuri şi-a făcut am aflat adresându-i câteva întrebări.   

Când aţi fost ales vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş puţini s-au gândit că vă veţi lua treaba în serios. Faptul că sunteţi activ şi mereu prezent în teren deranjează sau este apreciat?

Personal îmi fac treaba şi nu mă gândesc niciodată la aprecieri politice sau alte chestiuni de genul acesta când vine vorba despre munca mea administrativă. Este puţin spus că mi-am luat treaba în serios. M-am implicat cât am putut de mult şi am trecut totul în plan secund, de la familie la orice altceva, lucru care rar mi se întamplă, semn că administraţia şi munca pentru şi cu oamenii este ceva ce mă pasionează, mai ales că nu iau funcţia de vicepreşedinte ca pe un job.

Una dintre îndatoriri este cea privind coordonarea comisiei argeşene cu atribuţii legate de Autostrada Piteşti Sibiu. Este un cartof fierbinte care vi s-a aruncat în braţe?

Nicidecum. Colegii mei din Consiliul Judeţean ştiu că sunt tipicar şi că nu accept amânări de dragul de a amâna. Am început cu dreptul activitatea în comisie cu o dezbatere publică apreciată. Nu este un cartof fierbinte, şi, dacă ar fi, nu fug de responsabilităţi. Cineva trebuie să muncească şi să răspundă. Sunt dispus să fac aceste lucruri. Nu voi tolera nimic din partea celor de la CNADNR şi voi informa opinia publică despre absolut fiecare mişcare greşită sau amânare nejustificată sau chiar justificată a proceselor care ar trebui să ducă la construirea autostrăzii. Aici nu glumim, e vorba de  felul în care se va dezvolta pentru următorii 50 de ani judeţul Argeş şi direcţia în care o va lua, aşa că voi fi extrem de exigent.  

Care este stadiul acestei lucrări în acest moment?

Am anunţat şi la dezbaterea publică stadiul lucrării. Este greu să spui că eşti într-o fază anume până când nu încep lucrările efective aşa cum le înţelege omul de rând. Degeaba am vorbit noi de studii de fezabilitate şi prefezabilitate dacă omul nu înţelege de ce sunt necesare, degeaba venim cu denumiri pompoase, dar utile, când omul nu vede o lopată pe drum, aşa că în sensul acesta ar fi bine să ne abţinem până când se va demara şantierul efectiv.

Putem considera proiectul Molivişu unul deja mort?

Eu, în problema Molivişu, nu pot decât să consider că alături de colegii mei consilieri judeţeni PSD am făcut tot ce a fost nevoie şi tot ce ni s-a solicitat cu privire la această investiţie. Mai departe de grupul PSD din CJ Argeş şi eforturile susţinute de a finaliza acest proiect nu pot să vă dau multe detalii nefiind eu responsabil de proiect. Mi-aş fi dorit enorm ca la această oră când discutăm să putem să avem certitudini legate de acest proiect.

Nu aveţi o funcţie politică la nivelul conducerii PSD Argeş şi s-au făcut mai multe speculaţii pe această temă. Care este realitatea?

Speculaţiile vor exista mereu şi o bună parte vor exista întreţinute de dumneavoastră cei din media. Ce este clar şi vizibil este că domnul preşedinte Şerban Valeca şi-a făcut o echipă cu care doreşte să lucreze ceea ce mi se pare absolut normal. Că mi-aş fi dorit să fac parte din ea?! Desigur că mi-aş fi dorit. Aş fi ipocrit să spun că nu. Avem acolo oameni pregătiţi şi care reprezintă fiecare zonă a judeţului Argeş. Nu comentez speculaţiile şi respect decizia domnului Valeca. Sper ca alături de domnia sa, PSD Argeş să reconfirme statutul de organizaţie politică extrem de puternică în anii ce vor urma.

 A fost 2015 un an al reuşitelor?

A fost un an al lucrurilor interesante, al dezvăluirilor de oameni şi al hotărârilor de viitor. A fost momentul de trezire în multe privinţe. Am înţeles politica, dar şi administraţia, cu toate ungherele lor întunecate şi am văzut oamenii aşa cum sunt ei de fapt. Da, a fost un an al reuşitelor…depinde cum priveşti lucrurile.

 În anul 2016 care sunt principalele obiective pe care vi le propuneţi?

În 2016 îmi propun să fiu şi mai aproape de argeşeni, de primarii din Argeş şi de nevoile pe care le au în comunităţi, să mă implic mai puternic şi să ajut cât pot de mult. Politic sunt convins că alături de preşedintele Şerban Valeca, PSD Argeş va câştiga din nou guvernarea locală în Argeş anul viitor, dar şi parlamentarele.