Află reacția șefului ISJ Argeș în cazul scandalului de la Școala din Valea Danului!

DISTRIBUIȚI
scandal valea danului, eleva molestata, titi tudosoiu

În urma scandalului pornit ieri la Școala Gimnazială din Valea Danului, inspectorul general al ISJ Argeș, Dumitru Tudosoiu a facut astăzi câteva precizări legate de ancheta aflată în derulare.  Acesta a declarat că profesorul Luca Gherasimescu nu este un profesor care a intrat în sistem prin concurs dat la Insectorat, ci este angajat de școala unde tânără este elevă. „Atât timp cât este angajat de școală,  aceștia trebuie să facă cercetările necesare, dar sub îndrumarea IȘJ. I-am rugat pe colegii mei sa dispună acest lucru, iar când ancheta se va sfârși, vreau o raportare clară și ce se impune măsuri și sancțiuni se impun. Oricare ar fii situația, adevărul trebuie să primeze, iar dacă lucrurile stau cum a spus părintele, profesorul nu are ce cauta in sistem.” a spus Tudosoiu.

IȘJ Argeș va face sesizare împotriva profesorului

Până în acest moment, părinții elevei nu au depud plângere penală împotriva profesorului. Inspectorulul general s-a arătat dispus, în cazul în care în urma anchetei se va dovedi că reclamațiile sunt adevărate, Inspectoratul Școlar General Argeș va face sesizare împotriva profesorului. „Nu existiă nicio plangere, dar o să sesizăm noi dacă se va adeverii. Sunt lucruri grave, care nu ar trebui să se întâmple în nicio unitate școlară. Oameni ca el nu ar trebui să existe în sistem, ar trebui sa facă orice altceva, dar să nu fie în prajma copiilor. In decembrie (n. red. – dascălul este la a doua abatere) calci pe bec și lovești un elev, iar acum se intamplă asta, cred ca este de domeniul penalului.” a mai spus Tudosoiu.

Vă reamintim că un profesor de la Şcoala Valea Danului este acuzat de părinţii unei eleve, de clasa a VI-a, pentru atingeri inadecvate și limbaj cu conotații sexale. Reclamaţia a fost depusă de părinţi la unitatea şcolară unde cadrul didactic predă Sportul. Potrivit reclamanţilor, Luca Gherasimes¬cu, de 28 de ani, a participat împreună cu alţi copii la un curs de dans, iar aici ar fi pipăit-o pe fată.